Vypěstujte si čínský pepř

Čínský pepř (Caragona spinosa) je krásná pokojová bonsaj, která se dá lehce tvarovat. Přečtěte si více o pěstování čínského pepře.

Bonsaj

Vypěstujte si čínský pepř

Čínský pepř (Caragona spinosa) pochází z tropických oblastí Střední a Jižní Ameriky, Evropy a Asie. Je to krásná pokojová bonsaj, která se dá lehce tvarovat do pravidelného tvaru. Čínský pepř má velmi mnoho malých, tmavě zelených a lesklých lístečků, které mají kapkovito-vejčitý tvar. Květy jsou drobné, shromážděné do klasovitých květenství uložených v paždí listu.

Čínský pepř – pěstební nároky

Rostlině nejvíce vyhovuje místo v polostínu. Ideální je normální pokojová teplota kolem 20°C, maximum 25°C. V zimě by neměla teplota při pěstování této pokojové bonsaje klesnout pod 15°C.

Jak zalévat tuto rostlinu?

Čínský pepř zaléváme opatrně, protože nesnáší přemokření. Před další zálivkou se radši prsty přesvědčíme, zda-li je povrch zeminy v květináči suchý. K zalévání se používá pouze měkká, odstátá voda pokojové teploty. Pěstujeme-li rostlinu v zimě v chladnu, omezíme zálivku. Čínský pepř má rád vlhko, proto v letních parnech rostlinu pravidelně rosíme. Vzdušná vlhkost by se měla pohybovat kolem 85%.

Hnojení a substrát

Od března do srpna 1x za 14 dní přihnojujeme speciálními tekutými hnojivy pro pokojové rostliny s dekorativními listy. Mladé rostliny přesazujeme každý rok, rostliny starší zhruba každé 2 až 3 roky. Vysazují se do širokých, ale nízkých květináčů. Pěstební substrát by měl obsahovat 1 díl pařeništní zeminy, 1 díl rašeliny, 1 díl listovky, 1 díl kompostové zeminy a 1 díl písku.

Čínský pepř – rozmnožování, tvarování rostliny

Caragona spinosa se rozmnožuje vždy na jaře, stonkovými řízky a odnožemi. Rostlinu bychom měli často stříhat, protože velmi rychle obrůstá. Tvarování je možné prakticky kdykoliv.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 7 Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies