Vybíráte kvalitní sedací soupravu? Na co se zaměřit?

Sedací soupravy jsou dodnes důležitým kusem nábytku. V obývacím pokoji má své dominantní místo. Kdysi většinou sloužila pouze pro sledování televize. Dnes ale dotváří prostor, ve kterém chceme posedět s rodinou či kamarády. Co byste při jejím výběru neměli opomenout? Pro který materiál se rozhodnete?

pohovka

 

Konstrukce

 

Většina ji často neřeší, protože nepatří k těm částem, které mohou vidět. Ale je nejdůležitější částí sedací soupravy. Mohou být ze dřeva či dřevotřísky, ale nejkvalitnější konstrukce je ocelová.

 

Potahový materiál

 

Ptejte se na jeho trvanlivost, pohodlnost, údržbu a také by měl lahodit vašemu oku. Můžete si zvolit mikrovlákno, klasickou bavlněnou látku, mikroplyš, žinylku, mikrofázi, ekokůži (umělá) či pravou kůži. Ekokůži si nepleťte s dřívější koženkou, která později či vlivem soli popraskala. Takové koženky měly svrchní vsrtvu polyvinylchloridovou. Ekokůže dnes je vhodná pro alergiky a dají se snadno vyčistit. Kůže se umí přizpůsobit prostředí a časem se stává více kvalitní. Z kůže se lehce dají odstranit skvrny a jsou odolnější vůči tekutinám. Jedním z nejpříjemnějších materiálů je mikrovlákno. Některé sedačky z mikrovlákna zabraňují postupnému uvolňování potahu.

 

Výplň sedaček

 

Měkkost či tvrdost sedačky záleží hlavně na výplni. Pro pohodlné sezení a delší životnost můžete zvolit sedací soupravu vyplněnou polyuretanovou pěnou (PUR). Vytváří kvalitní odpružení sedačky. Můžete klidně zkusit PUR v kombinaci s peřím pro ještě měkčí posezení. Jen je občas protřepejte. Vybírejte i ze studené pěny (HR) nebo z Visco pěny. Studená pěna je pevnější a vzdušnější než PUR pěna. Je elastická a tvaruje se dle konkrétní postavy člověka. Sedíme v přirozené poloze, což je zdravější. Její pružné přizpůsobování křivkám konkrétního člověka závisí na teplotě (tělesné). Tvrdost pohovky klesá s vyšší teplotou.

 

Myslete i na úložný prostor

 

Pokud si chcete pořídit větší sedací soupravu, myslete na to, že vám zabere více prostoru. Můžete si ho částečně nahradit tím, že budete vybírat sedačku s úložným prostorem. A jestli máte menší byt, můžete si pořídit takovou sedací soupravu, jenž vám zastane i funkci postele. V takovém případě hledejte kvalitní matraci a rošt, aby vydržela při každodenní používání. Rozkládací sedačka je výhodná i pro přespání návštěvy.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies