Vybíráme šatní skříně

Stará skříň už nestačí pro všechny módní doplňky a oblečení nebo už dveře nedrží tak, jak by měly a skříň se rozjíždí do všech stran? Asi to bude chtít pořídit novou, kvalitní skříň. Poradíme Vám, jak si vybrat tu nejlepší šatní skříň, která bude splňovat všechny Vaše požadavky.

Šatní skříň

Velikost šatní skříně

Patříte mezi náročnejší zákazníky ani vy nebudete mít problém si vybrat. Sortiment skříní je velmi široký a rozhodně si vyberete.

Při výběru myslete především na praktičnost šatní skříně. Měla by být dostatečně prostorná, být vyrobena z pevného a kvalitního materiálu a měla by splňovat naše individuální požadavky, jako je například počet a typ dvířek, rozvržení úložného prostoru, apod.

Do prostornějšího pokoje můžeme zvolit větší šatní skříň, do menšího prostoru samozřejmě volíme skříň menší. Jestliže máme k dispozici opravdu velký prostor, lze jej využít pro skříň atypického tvaru. Atypické skříně si můžete sami navrhnout a nechat si je zhotovit specializovanou firmou. V tomto případě ovšem počítejte s vyššími pořizovacími náklady.

Další možností jsou skříně vestavné, které se dají zabudovat v bytě či domě tak, aby nezabraly mnoho místa a přitom poskytovaly maximální užitný prostor.

design2share.comNejoblíbenější materiál - dřevo

Nejčastějším a nejoblíbenějším materiálem je samozřejmě dřevo, v případě levnějších skříní se nejčastěji setkáme s dřevotřískou a nebo laminem. Setkat se můžeme také se šatními skříněmi, které kombinují dřevo s ostatními materiály, jako je například plast, sklo a nebo kov. Pokud chcete obytný prostor v domě či bytě opticky zvětšit, doporučujeme vybrat si skříně, které mají místo dveří zrcadla. Při výběru šatní skříně pečlivě zvažte i její barevné provedení. Barva by měla ladit s okolním nábytkem. Stejně jako u vestavěných skříní platí také u klasických šatních s kříní, že se mohou stát krásným designovým kouskem vašeho bydlení. Proto věnujte výběru dostatek času a nebojte se trochu zainvestovat.

Jak vybrat vestavěnou skříň Chovatelka.cz doporučuje

vestavěné skříně na míru Komandor

 

Dveře šatních skříní - výhody a nevýhody

Otočné dveře

- klasické uspořádání dveří

- přístup do celého prostoru skříně

Skládací dveře

- po složení dveří ke straně skříň umožňuje přístup do celého prostoru najednou

- menší nárok na prostor před skříní, než při použití klasických otočných dveří

- využití zejména do úzkých a malých prostorů

Posuvné dveře

- velmi lehký chod dveří

- odolné proti znečištění kolejnic

- minimalizují nároky na prostor před skříní

- zabezpečení proti vyskočení dveří z kolejnice

A cena

Cena sériově vyráběných šatních skříní se obvykle pohybuje v rozmezí od 3.000 do 20.000 korun. Cena je závislá na použitém materiálu, velikosti a také výrobci.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies