Vybíráme obývací stěnu

Obývací stěna je dominantním kusem nábytku v obývacím pokoji, proto bychom neměli její výběr podcenit. Na trhu je jich k dostání mnoho a odlišují se od sebe zejména velikostí, použitým materiálem, stylem, barvou nebo cenou. V dnešním článku vám poradíme, jak si vybrat tu nejlepší!

Obývací stěna

Rozměry obývací stěny

Předtím, než se vydáte koupit novou obývací stěnu, přeměřte si pečlivě prostor, kde bude umístěna. Při výběru vhodné velikosti berte v potaz také rozměry dalšího nábytku, který se v místnosti nachází, případně teprve bude nacházet. Ideální je, pokud jdete stěnu vybírat již s jasnou představou o novém uspořádání místnosti.

Způsob použití

Předem si také rozmyslete, kde a k čemu budete obývací stěnu používat. Bude místem pro ukládání potřebných i nepotřebných věcí a nebo moderním prvkem v interiéru, který bude zdobit jen pár dekorací?

Typ obývací stěny

Vybrat si můžete z klasických (rustikálních), moderních a nebo sektorových obývacích stěn. Sektorové obývací stěny se skládají z několika skříní a skříněk různých rozměrů, knihoven, polic, apod., které na sebe navzájem navazují. Pro rustikální obývací stěny je typické kvalitní zpracování a detaily (například ozdobné kování), které jim dodávají starodávný vzhled. Moderní obývací stěny se zase vyznačují malým počtem kusů nábytku, moderními materiály (lamino, plast) a také zajímavými barvami.

Kvalita a vzhled

Neméně důležitými faktory při výběru obývací stěny jsou také materiál, kvalita zpracování a nebo její barva. Z materiálů se nejčastěji používá dřevo (buk, bříza, smrk, borovice, ratan, olše, apod.) a nebo jeho alternativa, kterou je laminát. K dostání jsou také obývací stěny, kombinující dřevo nebo laminát s jinými materiály, například sklem nebo kovem. Od použitého materiálu a kvality zpracování se samozřejmě odvíjí cena obývací stěny. Co se týče barevného provedení, volte takové, které bude ladit s ostatním nábytkem a dekoracemi v místnosti.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies