Vybíráme domácí pekárnu

Domácí pekárny jsou v současné době trendem, který najde uplatnění v každé kuchyni. Vychutnejte si chuť a vůni vlastnoručně upečeného chleba a nebo rohlíků také Vy. V dnešním článku Vám poradíme, jak vybírat domácí pekárnu.

Pečivo

Užitečný pomocník do každé kuchyně

Domácí pekárnu vlastní v České republice již každá třetí rodina. Ovšem není se čemu divit. Tento užitečný domácí pomocník šetří nejen náš čas, ale také peníze. Navíc máme vždy po ruce čerstvé pečivo. Pečení zvládne i úplný začátečník. Do pekárny vložíme jednotlivé ingredience, zvolíme vhodný program a nastavíme si křupavost kůrky. Zbytek zvládne domácí pekárna úplně sama - těsto vymíchá, nechá vykynout a upeče. Po zvukovém signálu vyndáme hotové pečivo z pekárny a můžeme ihned konzumovat. Většina pekáren na trhu má funkci odloženého startu (večer dáme do pekárny všechny ingredience, načasujeme a ráno nás vzbudí vůně čerstvého pečiva).

Výhody domácí pekárny

  • nízké pořizovací a provozní náklady
  • pečení je zábavné, jednoduché a rychlé
  • domácí pekárna těsto smíchá, nechá vykynout a samozřejmě také upeče
  • snadno upečeme chléb, rohlíky, pizzu, mazance, housky, sendviče i úzké bagety
  • péci můžeme z mouky pšeničné, celozrnné, špaldové, žitné a nebo také z různých směsí
  • úspora času a peněz (chléb upečený v domácí pekárně vyjde levněji, než když jej koupíme v obchodě)

Vybíráme domácí pekárnu

Na trhu je k dostání mnoho druhů domácích pekáren. Vybrat si můžeme od základních typů, které nabízejí několik základních programů až po takové, které zvládnou upéci téměř vše. Kvalitnější (a samozřejmě také dražší) domácí pekárny jsou vybaveny dálkovým ovládáním a navíc pečivo upečou během chviličky. Vybrat si můžeme také z mnoha velikostí, tvarů a barev. Cenové rozmezí domácích pekáren se pohybuje od 700 do 3000 korun.

Při výběru domácí pekárny věnujeme pozornost:

  • spotřebě
  • velikosti pečící nádoby (pro kolik osob budeme pečivo obvykle péci)
  • množství programů, které domácí pekárna nabízí (například „odložený start", speciální program na bezlepkové pečivo, program na přípravu džemů, sýrů nebo jogurtů apod.)
  • ceně

Domácí pekárna patří k oblíbeným domácím spotřebičům, které najdou své využití v každé domácnosti. Inspirujte se našimi recepty určenými pro domácí pekárnu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies