Vyberte si umyvadlo

Víte, jak si vybrat to správné umyvadlo do své koupelny? Pokud stále tápete a neumíte se rozhodnout, s výběrem vám pomůžeme.

Moderní umyvadlo

V každé domácnosti, nebo chcete-li v koupelně, je alespoň jedno umyvadlo, které používá celá rodina. Máte-li štěstí, koupelen vlastníte více než jednu, nejlépe se dvěma umyvadly uvnitř každé. V panelákových bytech malých rozměrů se ale příliš změn, představující rozšíření koupelny, řešit nedá, a tak se někdy musíte smířit s tím, co vám daná situace nabízí. Neznamená to však, že byste své koupelně nemohli dopřát prvotřídní vybavení, které potěší hlavně vás samotné. Umyvadla si můžete vybrat ze dřeva, umělého kamene nebo také ze skla. Který materiál oslovil vás?

Umyvadla ze skla

Skleněná umyvadla mívají tloušťku přibližně 1,5 cm a jsou samozřejmě mnohem odolnější než běžné výrobky ze skla. Koupíte je v mnoha podobách, od čiré po barevnou a také v pískované formě, kdy se tento postup úpravy soustředí pouze na vnější stranu umyvadla. Ta vnitřní zůstává hladká pro snadnější údržbu. Skleněné umyvadlo na desku lze pořídit už za cenu cca 1100 Kč, ostatní varianty vás ale mohou přijít také na více než dvacet tisíc korun.

Umyvadla z ušlechtilé oceli

Jedná se o velice trvanlivý materiál, nicméně nerez povrchová úprava je poměrně nepraktická. Vyžaduje pravidelnou údržbu, neboť je na ní vidět každá zaschlá kapička vody. Nejlevnější varianty začínají na necelých čtrnácti stovkách, k luxusnějším připočítejte ještě jednu nulu.

Umyvadla z přírodních materiálů

Přírodním materiálům se nic nevyrovná. Ať už sáhnete po umyvadle z přírodního kamene nebo ze dřeva, chybu rozhodně neuděláte. Umyvadla z přírodního kamene (mramoru) se skvěle udržují a sehnat se dají už za necelé čtyři tisíce korun. Pro výrobu umyvadel ze dřeva se zpravidla používá exotické dřevo. Výrobky z něj jsou trvanlivé a odolné. Nemusíte se bát, že by umyvadlo pod náporem vlhkosti začalo plesnivět nebo jinak narušovat.

Koupelna vhodná pro děti

Zařizujeme koupelnu pro seniory a tělesně postižené

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies