Vše o benzínových sekačkách

Benzínové sekačky si získávají stále větší oblibu. Jsou mobilní, nezávislé na elektrickém proudu a hodí se i pro obzvláště velké plochy.

Tráva

Kdy se hodí benzínová sekačka

Benzínová sekačka na trávu se na rozdíl od sekačky elektrické hodí především tam, kde není dostupná elektrická energie, kde je třeba sekat velkou plochu a elektrický kabel by ploše nedostál anebo pokud vám kabel jednoduše vadí a přejete si mobilnější stroj.

Vybíráme benzínovou sekačku

Ještě než si vyberete benzínovou sekačku, ujasněte si, co budete sekat, jak členitý bude terén, zda jsou v terénu i hůře dostupná místa, jak dlouho potřebujete, aby vám sekačka vydržela pracovat v kuse, zda jste schopni vykonávat na sekačce drobnou údržbu. Při výběru dbejte také na to, aby měla sekačka malou spotřebu a přitom vysoký výkon.

Odhlučněné sekačky a sekačky s pojezdem hrají prim

Benzínová (též motorová) sekačka bývá bohužel dosti hlučná a také méně pohodlná na ovládání. Tyto potíže lze ale vyřešit investicí do dražší, odhlučněné sekačky nebo do benzínové sekačky s pojezdem, který sekačku sám pohání ve směru sekání. I sekání obzvláště rozlehlého trávníku pak pro vás bude hračka. Sekačku s pojezdem pouze přidržujete a pomocí páčky ovládáte směr i rychlost jízdy, všechnu ostatní práci dělá stroj za vás!

Jaký zvolit do sekačky benzin?

Při nákupu benzínové sekačky se ze záručního listu nebo přímo od prodavače vždy dozvíte, jaký typ benzínu do sekačky používat a obvykle je ve specializované prodejně také zakoupíte. To se týká i oleje.

Co byste ještě měli vědět

Způsob míchání oleje a benzínu bývá odlišný v závislosti na typu motoru, například u dvoutaktního (2T) to je cca 1:40. Pokud ale tuto směs budete skladovat v kanystru, bude ztrácet své mazací schopnosti a po použití této směsi se může stroj zadřít. Benzín nikdy dlouho neskladujte a na jaře motor vyčistěte a vmíchejte novou směs. Pozor také na přeplnění motoru olejem, způsobuje to nepravidelný chod a kouření motoru!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies