Vlnatí červci – vlnatky

Vlnatky jsou usazeny ve větších koloniích, zejména na kořenovém krčku, na spodní straně listů nebo v paždí větví rostlin. Vlnatky škodí sáním.Tito škůdci, kteří také patří k červcům, jsou růžoví až světle hnědí, 2–3 milimetry dlouzí.
Květ orchideje

Vlnatí červci – vlnatky

Tito škůdci, kteří také patří k červcům, jsou růžoví až světle hnědí, 2 – 3 milimetry dlouzí. Jsou trvale pohybliví a nemají pevné štítky. Jejich voskové výpotky tvoří bělavé vlnaté chuchvalce, pod kterými je živočich často zcela ukryt.

Jak vlnatky na rostlinách škodí

Vlnatky jsou usazeny ve větších koloniích, zejména na kořenovém krčku, na spodní straně listů nebo v paždí větví rostlin. Vlnatky škodí sáním. Vlnatkám se velmi dobře daří v suchém a teplém vzduchu. Příčinou napadení rostliny vlnatkou je ochromený nebo úplně zastavený růst celé rostliny.

Ochrana rostlin před vlnatkou

Chomáčky vytvořené vlnatkou potřeme olejem. Také je vhodné zvlhčit prostředí, nebo použít speciální postřiky ,např. Biool (olejová emulze) nebo Mospilan 20 SP, Sumithion, Applaud WP, Actellic 50 EC, Talstar 10 EC.

Další příbuzné články

Mravenci a mšice žijí v symbióze
Mandelinka bramborová
Meruňky - choroby a škůdci
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.7 Počet: 3 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies