Víte v čem vařit a péct?

Víte, jaké varné nádobí je nejvhodnější do kuchyně? Smaltované, nerezové, keramické a nebo například hliníkové? V dnešním článku vám poradíme, v čem je nejvhodnější vařit a péct.
Hrnek v mikrovlnné troubě

V čem péct? Přeci v teflonových pánvích!

Teflonové pánve jsou ideální volbou. Jejich nepřilnavý povrch je vhodný pro přípravu jídla bez použití tuku. Nepoužívejte kovové načiní, aby se vám povrch nepoškrábal. Volte raději dřevěné nebo plastové náčiní.

Nerezové hrnce

Hrnce z ušlechtilé oceli (tedy nerez hrnce) jsou nejen lehké, ale také dlouho vydrží. Nejlepší jsou nerezové hrnce, které mají své dno složeno z více vrstev – teplo se na dně akumuluje a rovnoměrně rozvádí. V nerezových hrncích uvaříte cokoli, jsou vhodné jak pro rychlá jídla, tak pro jídla dušená.

Keramické nádobí vydrží vysoké teploty

Keramické nádoby jsou vhodné zejména pro pečení a delší dušení, jelikož keramika vydrží vysoké teploty. Kontrolu nad pokrmem vám na keramickém hrnci zajistí skleněná poklička.

Smaltované kuchyňské hrnce – ano či ne?

Klasické smaltované hrnce má doma snad každý. Důležité je, aby se jejich povrch neoprýskal a nebo příliš nespálil. Nahřívají se sice pomalu, ale naopak teplo dlouho udrží. Výhodou tohoto typu hrnců, je jejich schopnost udržet výrazné aroma či chuť pokrmu.

Skleněné zapékací mísy

Skleněné zapékací mísy se s velkou oblibou používají nejen k zapékání, ale také k pečení. Velká výhoda je v tom, že se mísa zahřívá rovnoměrně, také vypadá velmi dekoračně – jídlo můžete v zapékací míse přímo servírovat.

 

Hliníkové nádoby

Od hliníkových nádob na vaření se v kuchyni už pomalu ustupuje. Jejich nevýhodou je jejich krátká doba, po kterou udrží pokrm teplý. Velkou nevýhodou je také jejich nežádoucí reakce při přípravě kyselého pokrmu.

Další rady a tipy do domácnosti

Jak švindlovat v kuchyni

Jak ušetřit v domácnosti

Rady jak ušetřit v zimě za teplo

Termografie – zjistěte kde vám v domácnosti nejvíce uniká teplo

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies