Vhodné rostliny pro japonské zahrady

Nechte se inspirovat kouzlem japonských zahrad. Poradíme vám, které rostliny jsou do nich nejvhodnější.

Zahrada v japonském stylu

Nechte se unést kouzlem japonské zahrady…

Kouzlo japonské zahrady dotváří vhodně vybrané rostliny, které celku dodají ten pravý harmonický nádech. Nechte se těmito zahradami inspirovat a vytvořte si vlastní zahradu v japonském stylu. Poradíme vám, které rostliny jsou do ní nejvhodnější.

Typické rostliny japonských zahrad

V japonských zahradách se vyskytují zejména jehličnany (nejčastěji miniaturní borovice), listnaté stromy a keře dekorativní tvarem koruny, listem či jeho zbarvením. Mezi typické rostliny japonských zahrad můžeme zařadit javory, sakury, jínany, bambusy, magnólie, kapradiny, mechy, trávy, vodní rostliny a samozřejmě tolik oblíbené bonsaje.

Vhodné kvetoucí keře do japonské zahrady

Z kvetoucích keřů a rostlin jsou nejvhodnější do zahrady v japonském stylu rododendrony a pivoňky. Můžeme samozřejmě použít i ostatní kvetoucí keře, vhodná je například mochna křovitá, která kvete krásnými žlutými kvítečky.

Vhodné doplňky do japonské zahrady

Do japonských zahrad jsou vhodné doplňky, jako například velké kameny, kamenné lampy, můstky, různé nádrže na vodu (jezírka, potůčky atd.). Vhodné je do japonských zahrad použití oblázků (můžete s nimi vysypat zahradní cestičky a nebo okolí kolem skupin rostlin).

Bonsaje do japonské zahrady patří

Nápad začít tvarovat miniaturní stromy, tedy bonsaje, vznikl v Číně, odkud se postupně rozšířil do celého světa. Doslova přeloženo má slovo bonsai význam strom v misce, kde bon znamená miska a sai strom. Pro tvorbu bonsají jsou vhodné borovice, cypřišky, zeravy, modříny, javory, buky, zlatice, akáty, jilmy, mochny, vrby, jabloně, dřišťály..atd.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.9 Počet: 7 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies