Velikonoční nápady a dekorace

Přečtěte si více o netradičních způsobech zdobení velikonočních vajíček.

Velikonoce

Velikonoční vajíčka 3x jinak

Velikonoční vajíčka k výzdobě zkrátka patří. Dnes se nebudeme zabývat jejich klasickým zdobením, tedy barvením a nebo lepením nálepek s velikonočními motivy. Povíme si více o třech netradičních způsobech jejich zdobení. Nechte se inspirovat našimi nápady a vzhůru do práce.

Pedigová vajíčka

Velmi originální zdobení velikonočních kraslic může zajistit pedig. Takto zdobené kraslice potěší zajisté každého koledníka. 

Zdobení velikonočních vajíček s pomocí ubrouskové techniky

Ubrousková technika je velmi efektní způsob, jak si podle svého, snadno a rychle vyzdobit velikonoční vajíčka. Z ubrousku s velikonočním motivem vystřihneme tu část, kterou chceme použít, oddělíme vrchní vrstvu s motivem a přiložíme ji vyfouknutou a omytou kraslici.

Štětcem namočeným ve speciálním lepidle na ubrouskovou techniku postupně opatrně natíráme motiv ubrousku tak, aby nevznikaly vzduchové bubliny a aby se ubrousek nepřetrhl. Tímto postupem přilepíme celý ubrousek nebo jeho část k podkladu. Po důkladném proschnutí celý motiv z ubrousku ještě jednou přetřeme lepidlem nebo bezbarvým lakem.

Velikonoční vajíčka zdobená barevným pískem

Další netradiční způsob zdobení velikonočních vajíček, může být za pomoci barevného písku, který se dá snadno zakoupit. Pokud byste barevný písek přece jen nesehnali, postačí klasický písek, který můžete dobarvit temperovými barvami. Vyfouknutá vajíčka namočte do barevné vodní lázně, poté vytáhněte a nechte uschnout.

Na suchá vajíčka nekreslete jemně tužkou vámi zvolený velikonoční motiv. Na vyznačená místa naneste lepidlo a posypte je barevným pískem. Jakmile lepidlo zaschne, můžete písek obarvit temperovými barvami. Motiv nakonec dotvořte lehkými tahy štětce.

Veselé velikonoční květináče

Pokud máte doma starší květináče, které už nejsou příliš pěkné a uvažujete o tom, že je vyhodíte, tak je nevyhazujte! Můžete z nich během chvilky udělat krásné nejen velikonoční dekorace. Postačí akrylové barvy, se kterými můžete květináče ozdobit různými jarními motivy. Rázem se tak ze starého květináče stane opět nový.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.0 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies