Velikonoční hodování

Připravte si společně s námi jarní zeleninovou polévku nebo pečené kuře s nádivkou z kopřiv a uzeného masa. Recepty na tyto netradiční velikonoční pokrmy naleznete v dnešním článku.

Zeleninová polévka

Jarní zeleninová polévka

K přípravě jarní zeleninové polévky budeme potřebovat: 1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru, 150 gramů brambor nakrájených na kostičky, 150 gramů najemno nasekané cibule, 50 gramů najemno nasekaného šťovíku (můžeme nahradit řeřichou), 50 gramů najemno nasekaného špenátu, 50 gramů najemno nakrájené jarní cibulky, 1 čerstvou červenou chilli papričku (nakrájenou na drobno). K ochucení budeme potřebovat 2 stroužky česneku, 1 až 2 lžíce cukru nebo medu, 3 až 4 lžíce citrónové šťávy a sůl.

Do hrnce vložíme nakrájené brambory a cibuli, zalijeme kuřecím nebo zeleninovým vývarem a uvedeme do varu. Při nižší teplotě polévku vaříme 15 až 20 minut (dokud nezměknou brambory). Následně odstavíme z plotny. Postupně začneme přidávat šťovík (nebo řeřichu), špenát a jarní cibulku. Dochutíme česnekem, solí, chilli papričkou. Polévku opět uvedeme do varu a povaříme cca jednu minutu. Nakonec dochutíme citrónovou šťávou. Polévku lze podávat teplou i za studena.

Pečené kuře s kopřivovou nádivkou a uzeným masem

K přípravě budeme potřebovat následující ingredience: 1 větší kuře bez vnitřností, 200 gramů uzeného masa, 100 až 150 mililitrů mléka, 4 až 5 starších rohlíků, 4  vejce, máslo, 50 gramů slaniny, 1 větší cibuli, česnek, pažitku, mladé kopřivy a petrželku.

Kuře opláchneme a necháme oschnout. Mezitím si připravíme nádivku do kuřete. Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky, zalijeme 100 mililitry mléka a přidáme vejce. Na trošce másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na malé kostičky nakrájené uzené maso a ochutíme česnekem. Přidáme nadrobno posekanou petrželku, pažitku a mladé kopřivy. Směs odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Poté smícháme směs z pánvičky s namočenými rohlíky - měla by nám vzniknout řidší hmota. Pokud je příliš tuhá, zředíme ji trochou mléka. Směsí naplníme kuře, zašijeme a dáme na pekáč vymazaný trochou oleje. Pečeme dozlatova.

K Velikonocům neodmyslitelně patří velikonoční beránek. Tradiční i netradiční recepty na něj naleznete v následujících článcích:

Netradiční velikonoční beránek

Velikonoční beránek - klasické i netradiční recepty


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies