Velikonoční dekorace 2011 - 3.díl

V dnešním článku vám poradíme, jak si netradičně ozdobit velikonoční kraslice a nebo vyrobit veselé kohoutky z vajec. Výroba těchto velikonočních dekorací není složitá a hravě je zvládnete společně se svými dětmi.

Velikonoční kohoutci

Netradiční velikonoční kraslice

K výrobě této netradiční velikonoční dekorace budeme potřebovat vejce (vyfouknutá), lepidlo, luštěniny (hrách, fazolky, čočka), semínka různých velikostí či barev, látkovou stuhu, bezbarvý lak ve spreji.

Jednotlivé druhy semínek a luštěnin si rozdělíme podle barev nebo velikosti do malých mističek. Vyfouknuté vejce omyjeme a osušíme, aby se na povrch lepidlo dobře nanášelo. Lepidlem začneme po vejci postupně kreslit různé tvary - vlnky, kolečka, pruhy, apod. a plochu, na které je naneseno lepidlo následně vložíme do misky se semínky. Necháme malou chvíli v misce, poté vyjmeme, nadbytečná semínka odstraníme a necháme lepidlo na vejci ještě chvilku zaschnout. Poté můžeme pokračovat stejným způsobem, akorát vejce po nanesení lepidla umístíme do jiné misky se semínky (nebo luštěninami). Po dokončení zdobení přestříkneme vejce bezbarvým lakem ve spreji a necháme dostatečně zaschnout. Nakonec provlékneme skrz otvory látkovou stuhu, aby se dala kraslice zavěsit.

Velikonoční kohoutci

K výrobě budeme potřebovat vyfouknuté vejce (nejlépe bílé barvy), filc různých barev, nůžky, lepidlo, fixy různých barev a látkovou stuhu.

Výroba této velikonoční dekorace není složitá a hravě ji zvládnete vyrobit společně se svými dětmi. Vyfouknutá vejce omyjeme a osušíme. Pokud chceme, aby kohoutek měl žluté či hnědé tělíčko, obarvíme jej pomocí barev na vejce - ty lze koupit v každém větším supermarketu. Při barvení vajec postupujeme podle návodu uvedeného na obalu barev. Z filcu libovolné barvy vystřihneme kohoutkovi nožičky, křidélka, kohoutek, zobáček, apod. a jednotlivé díly na vejce nalepíme pomocí lepidla. Necháme lepidlo dobře zaschnout. Nakonec kohoutka dozdobíme fixy (nejlépe fixy určenými na textil) a umístíme na něj látkovou stuhu, aby se dal zavěsit.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies