Velikonoční beránek - recepty

Co by to bylo za klasické Velikonoce, kdyby na stole chyběl velikonoční beránek? Připravili jsme si pro Vás několik velmi chutných receptů na velikonočního beránka, které stojí za to vyzkoušet.

Velikonoční beránek

Hrnkový beránek

3 hrnky hrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, 1 hrnek vlažné vody, 1 vanilkový cukr, 2 lžičky prášku do pečiva, máslo k vymazání formy a hrubou mouku k vysypání formy

Jak budeme postupovat

Vejce smícháme s vanilkovým a krupicovým cukrem a také s olejem. Při míchání do těsta postupně přidáme mouku s práškem do pečiva. Vymazanou a vysypanou formu naplníme těstem do ¾. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Částečně vychladlého beránka vyklopíme z formy, necháme vychladnout a pocukrujeme.

 

Velikonoční beránek z piškotového těsta

8 lžic hrubé mouky, 5 lžic moučkového cukru, 5 vajec, 2 lžíce horké vody, strouhaná citrónová kůra, vanilkový cukr, máslo k vymazání formy a hrubou mouku k vysypání formy

Jak budeme postupovat

Žloutky smícháme s moučkovým cukrem, přidáme 2 lžíce horké vody. Pomalu vmícháme hrubou mouku, citrónovou kůru, vanilkový cukr. Nakonec přidáme pevný sníh z bílků. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané beránkové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě.

 

Velikonoční beránek na dietní způsob

250 g rostlinného tuku, 750 g hrubé mouky, 60 g umělého sladidla, 75 g škrobové moučky, 100 g mletých ořechů, rozinky, 1 lžička prášku do pečiva, špetka soli, máslo k vymazání formy a hrubou mouku k vysypání formy

Jak budeme postupovat

Umleté ořechy opražíme na lžičce tuku a necháme je vychladnout. Mezitím si ušleháme tuhý sníh z bílků, který osladíme umělým sladidlem. Do sněhu vmícháme oříšky a mouku. Přimícháme škrobovou moučku, kypřící prášek a sůl. Poté přidáme rozpuštěný rostlinný tuk do těsta. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané beránkové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě.

 

Kakaový beránek s kokosem

250 g hrubé mouky, 120 g moučkového cukru, 100 g tuku, 3 vejce, 2 dl mléka, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce strouhaného kokosu, 1 lžička kypřícího prášku, tuk na vymazání a strouhanku na vysypání formy

Jak budeme postupovat

Změklý tuk vyšleháme s moučkovým cukrem a žloutky do pěny. Postupně přidáme mouku s kypřícím práškem, kakao, mléko a také kokos. Nakonec do těsta vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Formu pečlivě vymažeme a vysypeme strouhankou. Do formy vlijeme těsto. Kokosového beránka pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies