Velikonoční beránek – recepty

Velikonoční beránek je neodmyslitelnou součástí tradičních českých Velikonoc. Nechte se inspirovat našimi recepty a upečte si na Velikonoce chutného velikonočního beránka.

Velikonoce

Tradiční velikonoční beránek

240 g polohrubá mouka, 200 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 4 bílky, 4 žloutky, citrónová kůra, citrónová kůra.

Velikonoční beránek – postup přípravy

Do mísy dáme 2 vejce, žloutky, vanilkový a krupicový cukr, citronovou kůru a šťávu a vše vyšleháme do pěny. Do této pěny lehce vmícháme mouku a nakonec i pevný sníh ušlehaný ze 4 bílků. Troubu předehřejeme na 190°C. Formu na beránka důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou mouku. Do formy poté vlijeme připravené těsto a formu zaklopíme. Beránka upečeme dorůžova a ještě teplého vyklopíme. Když beránek vychladne, vyšleháme bílek s moučkovým cukrem a po kapkách do polevy zašleháme citronovou šťávu. Vzniklou polevou beránka nazdobíme. Velikonočního beránka ozdobíme mašlí a naaranžujeme na sváteční stůl.

Oříškový velikonoční beránek – recept

200 g polohrubé mouky, 250 g cukru moučky, 200 g pomletých vlašských jader, 2 vejce, 1/2 prášku do pečiva, 1 sklenice oleje, 1/2 sklenice mléka.

Postup přípravy oříškového velikonočního beránka

Žloutky utřeme s olejem a moučkovým cukrem. Smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva a opatrně do této směsi vlijeme mléko. Do směsi přidáme ušlehaný sníh ze 2 bílků. Na závěr vmícháme do těsta rozemleté vlašské ořechy. Formu na beránka důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou mouku. Do formy poté vlijeme připravené těsto a formu zaklopíme. Beránka pečeme v předem vyhřáté troubě na 190 °C asi 45 minut.

Velikonoce 2008

Velikonoce 2008 - jednoduché a originální velikonoční dekorace

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies