Velikonoce se už blíží. Jak ozdobíte vajíčka?

Chcete se pochlubit jinak nazdobenými velikonočními vajíčky? Rádi byste vyzkoušeli něco nového? Poradíme vám, co všechno můžete vytvořit.

Velikonoční dekorace

 

Máte v kuchyni sladké a barevné sypání, kterými zkrášlujete dortíky či cukroví? Využijte ho. Potřebujete k tomu nějakou misku a lepidlo, s jehož pomocí budete vajíčka pečlivě natírat a jakoukoliv barevnou směs. Vajíčko ve směsi obalte a očekávejte překvapené výrazy koledníků.

 

Tento postup můžete opakovat s libovolnou směsí toho, co se ve vaší kuchyni zrovna nachází. Použijte třeba čočku (v obchodech ji najdete různě obarvenou), rýži, různá semínka apod. Můžete tvořit obrazce, pruhy nebo obalte vajíčko pouze v rýži. Následně si s tím můžete pohrát pomocí potravinářských barev.

 

Hřejivější varianta zdobení spočívá v použití bavlnových provázků. Ale aby vám bavlnky na vajíčku držely, přilepte je lepidlem. Pokud vám jdou ruční práce, pochlubte se vajíčkem ve vámi uháčkovaném oblečku. Vajíčka pak vypadají něžně a křehce. Krajkový motiv je také překrásný. Vajíčko můžete obalit krajkou a ponořit do zvolené barvy. Po zaschnutí se objeví jemný potisk krajky.

 

V jednoduchosti je krása. Experimentovat se dá i s obyčejným centrofixem. Můžete k pomalování vajíček použít i voskovky. Pokud si vajíčka vyfoukáte, můžete si kraslice ozdobit pomocí jehly nebo tenkého štětečku roztavenými voskovkami. Roztopený vosk můžete umístit do nějakých misek či prázdných  kalíšků od svíček.

 

Pokud se vám líbí nechat vajíčka pouze obarvit v klasické potravinářské barvě, měli byste vyzkoušet obarvovat vajíčka na etapy, čím déle necháte nějakou část ponořenou v barvě, tím bude barva intenzivní. Tak nebudete mít jen jednu základní barvu, ale vytvoříte si různé odstíny.

 

K ozdobení můžete použít i přírodu. Doneste si domů z procházky po zahradě či parku lístečky a kytičky. Jednoduše je přitiskněte k vajíčkům, zabalte je do gázy nebo je přichytněte pomocí provázků aby zůstaly na místě, a krátce povařte.

 

Jak vytvořit mramorový vzhled? Lžičkou poklepávejte po skořápce uvařeného vajíčka, ale co nejjemněji, aby skořápka zůstala na vajíčku. Pak vajíčko obarvěte a docílíte mramorového efektu. A pokud máte starou kravatu nebo hedvábný šátek, umístěte do kousku látky vajíčko a povařte ve vodě, ve které nesmí chybět ocet. Vzor z látky se tak obtiskne na skořápku vajíčka.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.3 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies