Váš pejsek si kvalitní krmivo zaslouží!

Pes je skutečně ten nejvěrnější přítel člověka. Je to kamarád, který vždy dokáže pozvednout náladu a vykouzlit úsměv na rtech svého pána.

Štěňata

Pes již po tisíciletí doprovází člověka na jeho cestě životem. Obecně vzato je pes považován za nejstarší domestikované zvíře této planety. V dávné historii se jeho úloha ve společnosti od té dnešní poněkud lišila. V dobách, kdy vládli králové a královny a nejdůležitějšími událostmi byly plesy, byl pes zejména pomocníkem člověka při lovu, při hlídání stád a majetku. V současnosti sice pejsci zastávají roli ochránce, ale upřímně řečeno je pro mnohé z nás spíše mazlíček a kamarád, než bodyguard. A právě proto, že své pejsky zbožňujeme, měli bychom dbát na to, aby strava, kterou jim dopřáváme, byla plnohodnotná a zdravá, jednoduše řečeno kvalitní!

Mezi současné trendy ve výživě psů patří krmiva ve formě masových konzerv a granulí pro psy. V dnešní době naleznete na trhu nespočet druhů, typů a značek psího krmiva a každý výrobce se vám bude snažit dokázat, že to jeho krmivo je to nejlepší. Jak ovšem nenaletět na velmi důmyslně vymyšlené marketingové kampaně? Ideálně je zapomenout, že jste vůbec někdy nějakou reklamu na psí krmivo viděli a raději zasednout k počítači a načíst si něco málo o tom, co by vlastně mělo kvalitní krmivo pro psy obsahovat. Jakmile získáte dostatečné množství informací, stačí začít prohledávat internetové stránky specializovaných obchodů.

Štěně zlatého retrívra

V současnosti většina psích majitelů upřednostňuje granule proti konzervám, protože jsou na přípravu velmi časově nenáročné a snadno se skladují. Dalším pozitivním aspektem granulí je cenová dostupnost. Při samotném nákupu se nezapomeňte řídit také věkem vašeho mazlíčka a plemenem. Plemena se dělí na malá, střední a na velká plemena. Co se věku týče, štěňata přeci jen potřebují jinou stravu než dospělý pes.

Kvalitní psí krmivo by mělo být vyrobeno ze skutečného a čerstvého masa. Mezi klasické obsahy krmiv patří hovězí maso, pak také vepřové maso a velmi oblíbené kuřecí maso. Moderní trendy a požadavky na vyváženou stravu však přinesly novinky v obsahu krmiv, a to například v podobě bizoního masa, srnčího masa, jehněčího masa, ale také mas rybích. Velké množství krmiv pro psy obsahuje obiloviny, které vašemu pejskovi nemusí vyhovovat, proto dejte pozor na jakoukoli netradiční reakci po krmení.  

V poslední době našlo své místo na trhu krmivo přicházející z USA - Taste of the Wild . Řadí se mezi superprémiová krmiva a mezi hlavní klady patří vyváženost živin a perfektní chuť. Výroba těchto krmiv podléhá vysokým nárokům, mezi něž patří zejména kvalita surovin a totální absence obilovin. Receptura je navíc zcela bez obsahu konzervantů, chemických aditiv a barviv. Při výrobě je použito čerstvé maso ze zvířat, jako jsou bizoni, srnky, kachny, křepelky, jehňata, losos, krůty a kuřata. Jako doplňky k divočině se v krmivu používají například sladké brambory, bylinky, rajčata a také ovoce v podobě borůvek a malin. Při tvorbě těchto krmiv byl brán zřetel na původ psů, jakožto divokých šelem, kde se jejich DNA a zažívací systém během staleté domestikace nezměnil. Z těchto všech důvodů jsou tato krmiva velmi oblíbená a také doporučována odborníky v oboru. Pečujte o zdraví svého společníka stejně jako o své vlastní, vždyť si to za ty své psí kusy přece zaslouží :-).

Dopady nekvalitních krmiv:

  • onemocnění žaludku, střev, jater nebo slinivky;
  • obezita;
  • podváha;
  • alergie;
  • poruchy pohybového aparátu.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 17 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies