Vánoční výzdoba hrobů

Zdá se vám, že váš rodinný hrob působí smutně i na Vánoce? Zkuste ho vyzdobit vhodnými dekoracemi, aby po celé adventní období působil svátečně.

Vánoční svícen

Vánoční výzdoba hrobů

První adventní neděli máme za sebou a v mnoha domácnostech se rozsvítily první svíčky na adventním věnci. Okna rozzářily světelné dekorace a na zahradách se ozdobily jehličnany. Někteří z vás ale možná zapomněli na výzdobu rodinných hrobů a hrobek, ačkoli jste před necelým měsícem hroby zdobili na den Památky zesnulých. Hřbitovní vánoční i dušičkové dekorace se v něčem podobají, ale i hroby můžete vyzdobit tradičními vánočními ozdobami.

Na hrobech se budou vyjímat slaměné i chvojkové dekorace

Podobně, jako na dušičky, i k vánoční výzdobě použijte především jehličnany. Za prvé se jedná o čistě přírodní materiál a za druhé dlouho vydrží. Opadávat začne jedině tehdy, bude-li velké sucho. Na hrobech tedy jakákoli vazba vydrží nejméně celý měsíc. Také slaměné základy se budou pro dekoraci hodit, zde můžete použít například tvar věnce.

Jak na výrobu vánočního kříže z chvojí

I když si můžete většinu dekorací koupit, třeba takový pěkný chvojkový kříž zvládnete úplně sami. Jako základ můžete použít obyčejné dřevěné laťky, které upevníte do tvaru kříže. Připravte si aranžovací drát, tavnou pistoli a všelijaké dekorace (např. šišky, umělé květy vánoční hvězdy, mašle, umělohmotné kuličky apod.) a smrkové nebo větve nízkých dřevin. Pomocí aranžovacího drátu připevněte základní větve ke kříži, celý ho větvemi obalte stejně, jako to děláte u adventního věnce. Pomocí tavné pistole pak kříž dotvarujte menšími větvičkami a přidejte ostatní dekorace. Kříž nebo jakýkoli jiný tvar můžete vyrobit i z umělých květin (v tomto případě z vánočních hvězd). Opět si vytvořte základ a mezi jednotlivé květy vsaďte vždy po jedné šišce. Můžete také připojit stálozelené listy.

Jak na výrobu vánočního svícnu

Z dřevěné podložky, větviček túje a smrkových větví vytvořte vánoční svícen. I zde budete potřebovat tavnou pistoli, s níž připevníte všechny dekorace velice rychle a snadno. Pokud se tento svícen nebude zapalovat, použít můžete kónické svíce. Máte-li však v úmyslu svícen zapálit, uprostřed podložku vyvyšte a pistolí připevněte malou lucernu, která zapálené světlo ochrání před sněhem i větrem. Dozdobte umělými květy, stuhami, připojit můžete i zvoneček a šišky.

Jak si vyrobit vánoční svícen?

Další vánoční ozdoby

V zahradnictví nebo v  květinářství vám na požádání vytvoří i chvojkové koše, chvojková srdce nebo jiné tvary. Počítejte ale s tím, že taková dekorace bude stát nejméně 600 Kč. Samotný chvojkový koš koupíte za necelých 350 Kč.

Vánoce a vánoční výzdoba oken

Vánoční výzdoba moderní zahrady

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.3 Počet: 4 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies