Vánoční výzdoba a dárky

Ať se nám to líbí nebo ne, Vánoce opět pomalu klepou na dveře. K vánočnímu stromečku i tomu venkovnímu patří kromě ozdob také vánoční osvětlení, které mu dodá ten správný vánoční šmrnc. Chystáte se jej koupit, ale nevíte si rady s výběrem? Nekvalitní výrobky vám mohou klidné vánoční chvilky značně zkomplikovat, proto je vhodné investovat do kvalitního osvětlení.

Vánoční osvětlení

Než vánoční osvětlení koupíme...vánoční osvětlení

Do vánočního osvětlení se rozhodně vyplatí investovat. Osvětlení s pochybným původem rozhodně není tou správnou volbou (můžeme jej sehnat například na tržnicích a nebo vánočních trzích). Nejen, že je nekvalitní, ve většině případů na něm nejsou uvedeny údaje o světelných zdrojích a napětí celého systému, ale také je vysoké riziko samovolného vzplanutí. Osvětlení vždy kupujeme v kamenných prodejnách a nebo internetových obchodech, které nám při koupi musí poskytnout zákonem stanovenou záruční lhůtu. Můžete omrknout například osvětlení, které nabízí eshop Kokiskashop.cz.

Interiérové versus exteriérové vánoční osvětlení

Před koupí vánočního osvětlení se vždy přesvědčíme, zda-li jsou námi vybraná světýlka vhodná pro venkovní či vnitřní použití. Vánoční osvětlení, které nese označení indoor, je určeno pouze pro svícení v bytě. Osvětlení vhodné pro osvícení venkovních ploch je označeno slovem „outdoor".

Někteří výrobci pro orientaci používají symboly, jako je například domeček s šipkou dovnitř (pro použití osvětlení v místnosti) a nebo domeček s šipkou ven (případně trojúhelník s kapkou či několika kapkami), který označuje osvětlení vhodné pro venkovní použití.

Štítek nám prozradí více...

Jak jsme se již v úvodu článku zmínili, na štítku vánočního osvětlení musí být vždy uvedeno, zda-li je vhodné pro vnitřní či venkovní použití. To ovšem není vše, co na štítku musí být uvedeno. Výrobce je povinen uvést také elektrické údaje světelných zdrojů a celkové napětí osvětlení. V zemích EU je povinný mimo jiné IP údaj (tzv. krytí, které udává i odolnost osvětlení proti vodě ), jehož číslo je vždy dvouciferné.

pokerový stůlJdeme na nákup dárků

Ve zmiňovaném eshopu kromě vánoční dekorace a osvětlení můžete nakoupit celou kupu dárků. A věřte, že těmito dárky potěšíte každého člena vaší rodiny. Pro děti, ale také pro starší generaci se bude hodit stolní fotbal, skákací atrakce ve formě hradu, lokomotivy nebo velké klouzačky s bazénkem. Pro starší je tady pak kompletní sada ke kulečníku nebo pokeru. 

Hledáte jiný možná trochu praktičtější dárek To rozhodně nebude problém. Kokiskashop. cz nabízí celou řadu šikorvných věciček, které obdarovaný může využít na zahradě nabo v domácnosti. Taková krásná poštovní schránka Antik není k zahození. Jednoduše řečeno, najdete tady dárek opravdu pro každého člena i nečlena rodiny.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies