Vánoční věnec z buxusu

Chtěli byste na Vánoce vánoční věnec, který bude vypadat velmi stylově a zároveň vám neudělá ve vašem bytě nepořádek, tak jako klasické vánoční věnce z jehličí? Pokud ano, máme pro vás tip. Pořiďte si vánoční věnec z buxusu.

Věnec, buxus

Buxus neboli zimostráz

Buxus je velmi oblíbenou dřevinou nejen pro výrobu neopadavých vánočních věnců, ale také oblíbenou soliterou do zahrádky, která se dá velmi dobře tvarovat.

 

Co budeme potřebovat k přípravě vánočního věnce

Slaměný nebo polystyrenový základ věnce
Větvičky buxusu nastříhané na cca 10 centimetrů
Zahradnické nůžky
Aranžovací drátek
Lepící pistoli
Sušené jeřabiny, šípky, feferonky, oříšky
Vánoční baňky na ozdobu

 

 

Vánoční věnec a jeho výroba

Nejprve si připravíme slaměný základ věnce a předem nastříhané větvičky buxusu. Vždy vezmeme pár větviček buxusu a dáme je do jedné linie tak, aby nebyl vidět slaměný základ. Větvičky pevně omotáme aranžovacím drátkem (nejlépe zelené barvy). Poté začneme dělat další řadu, kterou posuneme o 2 až 3 centimetry pod první řadu. Opět omotáme aranžovacím drátkem. Takto pokračujeme až do té doby, až nebude vidět slaměný základ. Ideální je větvičky umísťovat ve směru hodinových ručiček.

 

 

Ozdobení vánočního věnce

Jakmile budeme mít zelený základ vánočního věnce hotový, můžeme začít s ozdobou. Představivosti se meze nekladou, tak zapojte svou fantazii a ozdobte si věnec co nejoriginálněji. Velmi efektně vypadají na věnci sušené plody jeřabin, šípků, feferonek a také oříšků. Vše lepíme pomocí lepící pistole. Pro výzdobu věnce můžete také využít vánoční baňky (nejlépe nějaké menší, aby nám věnec příliš nezakrývaly), které dodají věnci pravý vánoční vzhled.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies