Vánoční kapr netradičně - chutné recepty

Smažený kapřík s bramborovým salátem patří neodmyslitelně k tradičním českým pokrmům Vánoc. Zkuste letos připravit kapříka netradičně. Chutné recepty naleznete v dnešním článku.

Jídlo z lososa

Vánoční recept na smaženého kapra na šalvěji ( pro 4 osoby )

4 porce kapřích řízků, 1 vejce, 0, 05 l bílého vína, 80 g hladké mouky, 100 g strouhanky, olej, citrónová šťáva, šalvěj, sůl

Jak budeme postupovat

Porce kapra omyjeme, osušíme, osolíme a vydatně zakapeme citrónovou šťávou. Posypeme drcenou šalvějí a zabalíme do potravinářské fólie. Naloženého kapra uložíme na několik hodin do lednice. Nejlepší je rybí maso naložit ráno, aby bylo maso k přípravě večeře dobře odleželé. Vymícháme si těstíčko z vejce, vína a špetky soli.

Kapří řízky obalujeme v hladké mouce, vaječném těstíčku a strouhance. Zvolna smažíme v pánvi, do které jsme dali dostatek oleje. Hotové porce dáme okapat od oleje na papírové ubrousky. Jako příloha je vhodný vídeňský bramborový salát.

Vánoční recept na lázeňského kapříka ( pro 4 osoby)

1 celý kapr, 100 g cherry rajčátek, 100 g čerstvých žampiónů, 100 g šunky, kousek másla, 0,1 l šlehačky, 2 vajíčka, 150 g sýru Primátor nebo jiný obdobný, sůl a plátky citrónu

Jak budeme postupovat

Kapra důkladně očistíme a omyjeme. Nakrájíme na porce, lehce osolíme a osmahneme na pánvi, kde jsme rozpustili máslo. Naskládáme do zapékací misky. Na výpeku z kapra orestujeme plátky žampiónů spolu s nakrájenými nudličkami šunky a přepůlenými rajčátky, lehce osolíme.

Zjemníme šlehačkou a navršíme do misky na porce kapra. Strouhaný sýr smícháme s vejci a navrstvíme na rybu. Dáme zapéct do středně vyhřáté trouby. Podáváme ozdobené plátky citrónu a pomeranče s různě upravenými bramborami a zeleninovou oblohou.

Oslavte Vánoce s magazínem Chovatelka.cz - chutné recepty do vaší kuchařky

Nejoblíbenější druhy vánočního cukroví 1.díl

Oblíbené vánoční cukroví - 2.díl

Oblíbené vánoční cukroví - 3.díl

Vánoční perníčky

Vanilkové rohlíčky

Vánočka - domácí chutná nejlépe

Vánoční oříškové cukroví (strojkové)

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies