Vánoce a vánoční stolování

S naší redakcí jsme navštívili ostravský Gastrofestival. Inspirací zde bylo opravdu hodně a o ty nejzajímavější se s vámi v dnešním článku podělíme. Navíc přinášíme velkou fotogalerii.

Sváteční stolování

Vánoční inspirace - pokrmy z ryb, vánoční cukroví

Hlavním tématem ostravského Gastrofestivalu byly pokrmy z ryb a ukázky vánočního stolování. Musíme uznat, že se výtvory žákům (kteří zde zastupovali jednotlivé školy z oboru kuchař - číšník) opravdu moc povedly. Nejen, že výsledky jejich práce lahodily oku, ale také krásně voněly.

Štědrovečerní večeře v mořském stylu

Jak již bylo zmíněno, celý festival probíhal v mořském duchu, také přehlídka vánočního stolování byla laděna do tohoto stylu. K vidění zde byly marcipánové dorty s mořskou tématikou, rybí rolády, jednohubky, zeleninové delikatesy a mnoho dalšího.

 

Naší redakci ovšem nejvíce zaujaly naaranžované štědrovečerní stoly. Základem téměř všech stolů byly dekorativní prvky v modré a bílé barvě, doplněné zajímavými dekoracemi připomínající mořské hlubiny. Samozřejmě na stole nesmělo chybět aranžmá z živých či umělých květin, lastury všech možných velikostí a skleněné dekorace.

Tipy na vánoční dekorace k štědrovečernímu stolu

Co nás velmi zaujalo, byly kostky ledu se zamraženými lístečky máty. Je to velmi efektní dekorace, která nezabere téměř žádný čas. Krásný byl také marcipánový dort, na kterém stáli marcipánoví tučňáci a ležící mroži. Za zmínku stojí krásná marcipánová loď umístěná na vlnách z téhož materiálu.

Prohlédněte si naši fotogalerii vánočního stolování

Na závěr bychom chtěli jménem naší redakce dodat, že se nám letošní Gastrofestival opravdu moc líbil a už se těšíme na další. Pokud jste se tam letos nestihli podívat, nevadí, přinášíme vám velkou fotogalerii přímo z akce.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies