Vánoce a jeho součásti

Vánoční svátky jsou svátky radosti, pohody a klidu. Ovšem každým rokem se zvyšují požadavky na výzdobu domova, zahrady a obdarovávání blízkých. Ale i maličkost potěší, když je z lásky a navíc vlastní výroby.

Vánoce, přání

Vánoční přání, vánoční ozdoby i vánoční obrázky k Vánocům patří

Základem křesťanských Vánoc je biblický příběh o narození Ježíše Krista a oslava této události. Den Ježíšova narození se slaví v křesťanském světě již od 4. stol. vždy 25. prosince. Svátek narození Páně se od 4. století šířil z Říma po celém křesťanském světě. Tato vánoční atmosféra,vánoční zvyky a tradice (koledy, betlém, dárky, ozdobené stromečky, cukroví atd.) stále přetrvávají.

Vánoční přání vaše blízké potěší

Chcete svým blízkým udělat na Vánoce radost? Pošlete jim třeba vánoční přání z ručně vyrobeného papíru, ozdobeného vánoční dekorací.

Můžete vytvořit voňavé vánoční přáníčko

K výrobě voňavého přáníčka můžete použít sušené ovoce, jedlové větvičky, aroma oleje příjemných vůní, různé druhy koření (např. hřebíček, skořici, badyán, vanilku, muškátový květ apod.).

Takové originální vánoční přání nejen potěší, ale také sklidí obdiv za vaši snahu. Pokud neoplýváte ručním uměním, nebo byste nestihli v předvánočním shonu žádné originální přáníčko vytvořit, stačí zajít do některého z větších obchodů, kde určitě naleznete nějaké zajímavé a nápadité vánoční přání. Ale ruční vzevření bohužel nenahradíte.

Vánoční ozdoby - záleží na vaší fantazii

Co jsou to vánoční ozdoby? Vánočními ozdobami se rozumí vše čím můžeme ozdobit svůj vánoční stromeček, byt, dům, zahradu, a co alespoň trochu souvisí s vánoční tématikou. Ozdoby mohou být z různého materiálu (například z papíru, plastu, dřeva, rostlinného materiálu apod.).

Mezi vánoční ozdoby mohou také patřit figurky vytvořené z vizovického těsta, adventní věnec nebo svícen. Vyrobte si například vlastní vánoční svícen, kterým můžete zkrášlit stůl při štědrovečerní večeři. Záleží pouze na vaší fantazii, jakým způsobem si zpříjemníte a zkrášlíte Vánoce.

Udělejte si radost vánočními obrázky

Při výrobě vánočních obrázků můžete zaměstnat také své děti. Není nic jednoduššího než si připravit papír, pastelky, tuž nebo barvy a počkat, co vaše dítě pomocí své fantazie vytvoří. Obrázky s vánoční tématikou (s vánočním stromečkem, sněhulákem, Ježíškem, sněhovou vločkou) můžete také nakreslit na okno pomocí barev na sklo. Návodu, jak vytvořit vánoční obrázek na sklo, se dočkáte zase příště...

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies