Valentýn 2011 - recepty na drinky pro zamilované

Překvapte svou drahou polovičku na Valentýna „zamilovaným“ drinkem. Recepty na ty nejoblíbenější z nich, naleznete v dnešním článku.

Valentýnské drinky

Sex on the Beach (pro jednu osobu)

Budeme potřebovat 2cl vodky, 2cl broskvového likéru, 1cl Grenadiny, 15cl pomerančového džusu, led a plátky pomeranče na dozdobení.

Sklenice naplníme do půlky rozdrceným ledem. Poté postupně nalijeme do sklenice vodku, broskvový likér, pomerančový džus a nakonec grenadinu. Ozdobíme brčkem a plátkem pomeranče.

Osvěžující Mojito drink (pro jednu osobu)

Budeme potřebovat 4cl bílého rumu, 1 polévkovou lžíci třtinového cukru, lístky čerstvé máty, šťávu z menší limety, případně nakrájená limetková kolečka, vychlazenou sodu, ledovou tříšť či kostky ledu.

Do připravené sklenice nasypeme lžíci třtinového cukru, vymačkáme limetu a promícháme. Přidáme jemně rozmačkané lístky máty a promačkáme spolu s rozpuštěnou směsí ve sklenici. Přidáme ledovou tříšť nebo kostky ledu (téměř po okraj sklenice), bílý rum a dolijeme sklenici sodou. Dozdobíme plátkem limety.

Frisco Berry (pro jednu osobu)

Budeme potřebovat 1 cl Fraise (jahodový likér), 4 cl Berry vodky (Fin. Cranberry, Stoli Strazberi, apod.), ½ drinku Frisco, 2 velké jahody a 1 lžičku cukrového sirupu.

Jahodu zakápnutou lžičkou cukrového sirupu rozmělníme na spodku sklenice, přilijeme Berry vodku, jahodový likér a protřepeme se spoustou ledu. Dvakrát cedíme. Poté tuto směs nalijeme do vychlazené sklenice s ledem, do které jsme nalili ½ Frisca a vsunuli brčko. Dozdobíme jahodou.

Martiny Rosé (pro jednu osobu)

Budeme potřebovat 4 cl Martini Rosato, 10 cl brusinkový džusu, 5 cl perlivé vody, led a plátek pomeranče na dozdobení.

Sklenice naplníme do půlky rozdrceným ledem. Poté postupně nalijeme do sklenic Martiny, brusinkový džus a perlivou vodu. Na závěr drink můžeme ozdobit plátkem pomeranče.

Cosmopolitan (pro jednu osobu)

Budeme potřebovat 4 cl absolut vodky (citrónové), 2 cl Cointearu (pomerančový likér), 1 dcl brusinkového džusu, 1/2 cl čerstvé citronové štávy a limetku či pomerančovou kůru na ozdobu.

Všechny ingredience smícháme a servírujeme ve sklenici ve tvaru písmene V. Zdobíme osminkou limetky nebo tzv. zástřikem čerstvé pomerančové kůry (vezme se kus pomerančové kůry a mezi palcem a ukazováčkem se nad drinkem ohne, tím z kůry získáme trochu hořké šťávy). Kůra se pak vhazuje přímo do drinku. Koktejl se podává zásadně bez ledu.

Teqiula sunrise (pro jednu osobu)

Budeme potřebovat 4 cl tequily, 2 dcl pomerančového džusu, cca 3cl grenadiny a plátek pomeranče na ozdobu.

Do vysoké sklenice vložíme rozdrcený led, poté nalijeme tequilu a pomerančový džus. Vše dobře promícháme. Nakonec přilijeme grenadinu, do sklenice vložíme brčko a dozdobíme plátkem pomeranče.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies