V hlavní roli - Tofu sýr

Tofu je další méně známá potravina, která se rozšířila do Evropy z Číny. Je to vlastně sýr, který se vyrábí ze sójového mléka a je lehce stravitelný. Dnes vám přinášíme tipy na chutné recepty z této gurmánské delikatesy.

Mísa ve tvaru rajčete se zeleninou

V hlavní roli - Tofu sýr

Tofu je sýr, který se vyrábí ze sojového mléka. Má vysoký obsah bílkovin a vápníku, obsahuje mastné kyseliny, železo, hořčík, vitamíny, má nízký obsah tuků a sacharidů. Je oblíbený zejména u lidí, kteří se zdravě stravují.

Recept na tofu v kokosovém kari (recept z Thajska)

400 g tofu, 1 čerstvý ananas, 300 g jasmínové rýže, 300 ml kokosového mléka, 1 lilek, 1 svazek jarní cibulky, stroužek česneku, zelený koriandr, 2 lžíce oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce kari pasty, 2 stonky citrónové trávy, 1 chilli paprička, sůl, pepř.

Jak budeme postupovat

Ananas okrájíme, zbavíme tvrdého středu a nakrájíme na kostičky. Lilek pořádně omyjeme a osušíme, česnek oloupeme, cibulky s koriandrem opláchneme vodou a zbavíme špatných částí. Rýži propláchneme studenou vodou a vsypeme do hrnce, kde se vaří se 3 dl vody. Pod pokličkou dusíme asi 8 – 10 minut na mírném ohni. Uvařenou rýži promícháme a necháme ji přikrytou. Poté přidáme k rýži ostatní suroviny.

Pomazánka z tofu sýra

1 tofu uzený, 1 pomazankové máslo bez příchutě, 2 střední syrové mrkve, 1 střední cibule nebo kousek pórku, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 kávové lžičky lahůdkového droždí, trošku solčanky nebo soli, 2 stroužky česneku.

Jak na to

Smícháme tofu, na jemno nastouhanou mrkev a pomazankové máslo. Na olivovém oleji jemně osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, až zesklovatí; poté ji necháme trošku vychladnout. Přidáme k ostatním surovinám a ručním šlehačem promícháme. Nakonec přidáme česnek, solčanku, sušené lahůdkové droždí a znovu pomícháme. Pomazánka z tofu sýra je výborná na chlebíčky, jednohubky a cereální pečivo.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies