Užijte si domácí grilování - nečekejte na léto

Pokud milujete grilování, ale kvůli počasí si jej dopřáváte pouze v létě, kupte si elektrický gril a můžete grilovat přímo u vás v kuchyni kdykoliv budete chtít.

Grilování na lávovém kameni

 

Před samotným nákupem byste si měli promyslet pár věcí. Asi prvním rozhodujícím faktorem bude cena nebo-li kolik budete chtít investovat. Odpovězte si na pár otázek - kde budete chtít gril po použití uskladnit, jak velký gril potřebujete (pro kolik osob), jaký chcete mít druh grilovací desky (jestli mít jen jeden čí více druhů). Také si předem zjistěte postup údržby a jaké další vybavení bude zvolený gril potřebovat. Například budete muset používat teflonové kuchyňské nástroje, abyste nepoškodili povrch grilu apod.

 

Obsluha je snadná, vybírat si můžete z několika typů a dnes už se nemusíte bát, že jejich čištěním strávíte zbytek večera. Některé druhy jsou vhodné do myček na nádobí a ty další omyjete snadno přetřením. V dalších případech vyčistíte gril přetřením grilovací plochy a vylejete nádržku, do které odkapává olej a jiné mastné látky.

 

Většina grilů jsou dobře skladné a skoro nic neváží. Na jedné straně sice jsou tyto grily ekologičtější, ale musíte se připravit na chybějící chuti a dřevěného aroma. Domácí grily jsou poněkud dražší záležitostí než jednoduché zahradní grily. Také nesmíte zapomenout na volnou zásuvku, abyste gril mohli připojit k elektřině.

 

Domácí grily jsou tedy menších rozměrů, budete potřebovat podložku, když je budete umísťovat na stůl a mají menší výkon. Můžete si vybírat z různých grilovacích povrchů. Nejčastějším povrchem u těchto grilů je teflon. Tato vrstva je vroubkovaná a pod ní se nachází elektrická spirála, jenž ohřívá onen oboustranný, nepřilnavý, teflonem potažený rošt. Pokud není vroubkovaný povrch, pak šťáva z potravin ani olej nemají kam odtékat a dochází k přepalování tuku, což má za následek nezdravý způsob úpravy pokrmů.

 

Populárním domácím grilem se stává typ, jenž celá (či částečná) grilovací plocha je z lávového kamene. Kamenné desky mají samočistící funkci, maximálně je stačí přetřít hadříkem nebo houbičkou, a nemusíte se nijak strachovat, že vám při určité teplotě prasknou. Součástí různých grilů mohou být také malé pánvičky, na kterých si můžete připravit sýr, zeleninu, omáčky, vajíčka a další. Nic se vám díky teflonovému povrchu pánviček nepřipálí.

 

Pokud se rádi díváte na opečenou mřížku, kterou zanechávají spíše zahradní grily, bude pro vás dobrou volbou kontaktní gril, jenž má hodně společného s toustovačem. Perfektně vám připraví sendviče, hamburgery, steaky, ryby a zeleninu.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies