Úložné prostory v domácnosti

Máte malou domácnost a hodně věcí, které nemáte kam dát? Pokud ano, měli byste začít přemýšlet nad tím, jaké úložné prostory zvolit, abyste mohli věci uložit. Existuje spousta způsobů, jak vyřešit úložné prostory. Který z nich zvolíte právě vy?

Moderní skříně

Místo v malém i velkém bytě ušetří vestavné skříně

Vestavné skříně jsou nejen velmi moderní, ale také praktickou záležitostí, protože nezaberou mnoho místa a přitom se do nich vejde spousta věcí. Necháte-li si je vyrobit u specializovaného výrobce, rozhodně neprohloupíte. Vyrobí vám je přesně na míru vašim potřebám, a to ať už požadujete skříně malé, velké a nebo například zkosené.

Tip: Chcete-li skříně umístit do velmi malých prostor, je vhodné zvolit místo dveří zrcadla, která daný prostor opticky zvětší.

I postel může posloužit jako úložný prostor

Také postel, konkrétně prostor pod postelí, může sloužit jako úložiště pro potřebné i nepotřebné věci. Proto při koupi postele myslete nejen na její kvalitu, ale také prostor, který vám může k ukládání věcí nabídnout. Na trhu jsou k dostání postele se šuplíky ve spodní části a nebo také s úložným prostorem, do kterého se jednoduše dostanete, zvednete-li matraci.

Tip: Máte-li klasickou postel, můžete si úložný prostor pod ní vytvořit s pomocí krabic. Sežeňte si dostatečně prostorné krabice a to o takové výšce, která se bez problémů vejde pod postel. Docílíte tak rozčlenění prostoru a zároveň také získáte přehled o tom, jaké věci zde vlastně máte.

Další tipy, jak vyřešit úložný prostor v domácnosti

Při zařizování domácnosti preferujte takový nábytek, který má úložný prostor – nikdy nevíte, kdy jej budete potřebovat. Na trhu jsou k dostání postele, sedací soupravy, křesla i stoly s úložným prostorem.

Máte-li ve svém domově schody, pouvažujte o tom, zda-li se nevyplatí investovat do úložného prostoru právě ve schodech. Mohou se z nich stát šuplíky, do kterých můžete odkládat obuv i jiné potřebné či nepotřebné věci.

Prostor v bytě také ušetříte, pořídíte-li si zasouvací dveře. Klasické dveře vyžadují pro své otevírání dostatek volného prostoru (až 0,6 m2!), který díky výsuvným dveřím můžete využít i jinak.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies