Udělejte si na zahradě kluziště!

Rádi bruslíte? Udělejte si na zahradě své vlastní kluziště! S pomocí tzv. polymerových panelů můžete řádit na bruslích po celý rok. Tato novinka není dávno přístupná jen pro majitele zimních stadiónů!
Brusle

Co je polymerové kluziště

Tzv. polymerové panely byly původně vyrobeny pro organizaci NASA. Protože má ale látka podobné vlastnosti jako ledová plocha, začala se využívat také pro umělé kluziště. Polymerové panely si dnes mohou pořídit jak různé sportovní haly a zimní stadiony, tak i běžní občané. V horkých letních měsících můžete bruslit na své zahradě i vy!

Polymerové kluziště je zcela odolné vůči teplotním výkyvům – snese silný mráz stejně jako vysoké teploty. K bruslení nepotřebujete žádné speciální brusle – postačí klasické, se kterými chodíte bruslit na led. Tato náhražka ledové plochy dokonce nevyžaduje ani zvláštní údržbu.

Jak se bruslí na umělém kluzišti

Kvalitu bruslení na umělém kluzišti z polymeru hodnotí i profesionální krasobruslaři a hokejisté jako srovnatelnou s bruslením na ledě. Skluz je sice o něco pomalejší, ale o to bezpečnější – zvláště pro děti a bruslaře začátečníky.

Kolik stojí polymerové desky

Celkové náklady na pořízení i údržbu jsou podstatně nižší než u klasické ledové plochy. Za kluziště o ploše 20 m2 dáte přibližně 50 000 Kč. Cena samozřejmě závisí na velikosti kluziště a jeho příslušenství. Polymerové desky lze dokonce i pronajmout.

Montáž a údržba

Polymerové kluziště si můžete namontovat jak uvnitř, tak vně domu, a to jakéhokoliv tvaru a velikosti. Desky jsou použitelné z obou stran a jejich životnost se pohybuje od 5 do 10 let – podle míry užívání.

Instalace je velmi snadná. Malé kluziště o ploše 20 m2 zvládnou dva lidé postavit během půl hodiny. Polymerové kluziště je sestaveno z jednotlivých panelů s téměř mikroskopickými spoji, které zajišťují dokonale hladký povrch. Desky se nejčastěji skládají jako puzzle. Existují také desky bez drážek – ty se ale využívají jen v interiérech, kde se ukotví o hrany zdí.

A jak se polymerové kluziště udržuje? Stačí jej jednou za čas zamést a dvakrát za měsíc ošetřit speciální emulzí zvyšující kvalitu skluzu.

Další netradiční tipy na Chovatelce

Stylové prvky v kuchyni

Netradiční adventní věnec

Netradiční prvky v moderní zahradě

Banánové kostky – netradiční vánoční cukroví


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies