Trendy v bydlení pro rok 2011

Jaké trendy v bydlení si pro nás rok 2011 přichystal? Prim bude hrát jednoduchost, vzdušnost, praktičnost a také přírodní materiály.

Trendy v bydlení

Jednoduchost, vzdušnost, praktičnost

Jednoduchost a vzdušnost vybavení, která ovládá v poslední době bytový design, bude i letošní rok velmi populární. Také je stále aktuální trend propojování velkých otevřených prostor, kde se objevuje možnost v případě potřeby prostor oddělit (stejně jako v uplynulých několika letech se i nadále těší oblibě propojení kuchyně s jídelnou, případně s obývacím pokojem). K tomuto účelu mohou posloužit posuvné dveře a nebo japonské stěny.

Přírodní materiály hrají prim

Přírodní materiály mají v bytovém designu zelenou - a to nejen proto, že v interiéru vytváří příjemnou a útulnou atmosféru, ale také proto, že jsou trvanlivé. Přírodu ve své původní podobě nejlépe zastupuje dřevo, dalším velmi oblíbeným materiálem je kámen.

Tip:

Existují materiály, které jsou nejen odolné, ale zároveň mají i zajímavou strukturu a nevšední design. Například taková světlá bambusová podlaha, kombinace dřeva s kamenem nebo podlaha z žíhaného teaku vás jistě nadchnou.

Variabilita nábytku

Kromě vzhledu je důležitá i funkčnost a variabilita nábytku. Mezi novinkami najdete například pohovky či stolky, které si lze pozměnit podle svých potřeb (z pohovky vytvoříte během chvilky postel nebo dvě křesla, ze stolku zase například odkládací plochu či skříňku). Trend vysokého lesku nábytku je již pasé, nyní je oblíbená kombinace lesku a matu.

Trendy barvy pro letošní rok

Spolu s přírodními materiály se oblibě těší i přírodní barvy, jako jsou například odstíny béžové nebo hnědé - často v kombinaci s bílou. Do popředí zájmu se dostává i barva modrá, která se nejvíce uplatní na zdech. Trendy kombinace modré bude s ořechovým dřevem a nebo medovými odstíny.

Stylové doplňky ze dřeva i kamene

Jednoduchost bytového designu pro letošní rok nejlépe podtrhnou přírodní doplňky - například dekorace ze dřeva (případně kamene) a nebo tapety s přírodními motivy. Velmi efektně vypadají moderní kamenné obklady a jejich imitace, stejně tak jako živý plamen nebo biokrby. Bát se nemusíte ani doplňků (spotřebičů) v retro stylu, které najdou své místo v kuchyni a stanou se dominantním prvkem této místnosti.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies