Tipy na velikonoční pečení

K Velikonocům neodmyslitelně patří kromě tradičního beránka, také perníčky, mazance, jidáše a nebo jarní nádivky do masa. Nechte se inspirovat našimi recepty na tyto tradiční velikonoční pokrmy.

Mísa s moukou

Jarní nádivky k masu

Na svátečních velikonočních stolech se již po celá staletí objevuje maso plněné nádivkami, které symbolizují jaro. Do nádivek se kromě na kostičky nakrájeného pečiva přidávají také nejrůznější čerstvě zelené ingredience, jako jsou například mladé kopřivy nebo petrželka. V následujících článcích naleznete recepty na tradiční i netradiční velikonoční nádivky k masu.

Chutné velikonoční nádivky

Netradiční velikonoční nádivky

Velikonoční beránek

K Velikonocům neodmyslitelně patří beránek, který je jedním ze symbolů Ježíše Krista. Vyzkoušíte letos recept na tradičního českého beránka, netradičního mrkvového, čokoládového s kokosem a nebo raději beránka z kynutého těsta? Recepty na všechny výše uvedené naleznete v následujících článcích:

Velikonoční beránek

Recepty na netradičního velikonočního beránka

Velikonoční mazance a jidáše

Mazance jsou nejstarším doloženým velikonočním pečivem u nás. Jsou to bochánky, které jsou vyrobené ze sladkého těsta připomínajícího těsto vánočkové. Pečou se na tzv. „bílou sobotu“ společně s velikonočním beránkem.

Jidášky jsou původně obřadním pečivem z kynutého těsta, které se tvaruje do nejrůznějších tvarů a po upečení pomazává medem. Naši předkové je pekli a konzumovali na zelený čtvrtek.

Velikonoční mazance a jidáše

Velikonoční perníčky

Dalším, tradičním velikonočním pečivem, jsou perníčky. Těst, ze kterých se pečou je velmi mnoho. Níže naleznete recepty na velikonoční perníčky, které nepotřebují nechat odležet a jsou připraveny ke konzumaci již na druhý den po upečení.

Rychlé velikonoční perníčky

Zdobené velikonoční perníčky

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies