Tipy na vánoční výzdobu stolu

Ke štědrovečerní večeři patří kromě klasických pokrmů, jako je například kapr a bramborový salát, také svátečně vyzdobený stůl. Nechte se inspirovat našimi tipy na vánoční prostírání.

Vánoční stolování

Moderní vánoční prostírání

Jako základ je použit jednobarevný ubrus (bílé barvy, může být i jemně stříbrný) a bílé talíře ve tvaru čtverce. Jako doplňky jsou použity modro-stříbrné vánoční ozdoby a stříbrné ubrousky.

Ti, kteří mají rádi klasickou, červeno-zlatou kombinaci barev, se mohou inspirovat následujícím obrázkem. Zde je jako základ použit ubrus v červenohnědém tónu, klasické bílé talíře a doplňky v červeno-zlatém tónu. Velmi romanticky a zároveň svátečně působí svíčky ve tvaru vánočních baněk a nebo talíře ozdobené malými hvězdičkami.

Tip:

Vyzkoušet můžete i netradiční barevné varianty prostírání. Mezi takové patří například kombinace fialové, bílé, černé a stříbrné.

Klasika, která potěší

Jako základ je použit klasický bílý ubrus a kulaté talíře sněhové barvy. Doplňky byly sladěny do červené a hnědé barvy. Velmi efektně působí jemně kostkované, látkové ubrousky, které se jemně zarolují, omotají látkovou stuhou a dozdobí kousky celé skořice. Kousky skořice vánoční stůl krásně provoní ještě před tím, než se na něj začnou nosit vánoční pokrmy. Do krabiček vyrobených z ručního papíru můžeme stolovníkovi uschovat vánoční přání a nebo kapří šupinku.

Ozdobit můžete nejen stůl, ale také židle. Stačí, když na židle uvážete hrubou látkovou stuhu a pomocí drátku na stuhu upevníte větvičku libovolného jehličnanu s několika šiškami. Ty můžete jemně dozdobit bílou a nebo zlatou barvou ve spreji.

Vánoce a vánoční výzdoba oken

Vánoční výzdoba hrobů

Vánoční výzdoba moderní zahrady

Vánoční dekorace z poinsettií

Zdobíme vánoční stromeček - tipy a triky

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies