Tipy na silvestrovské přípitky pro děti

Nechte se inspirovat našimi recepty na silvestrovské přípitky pro děti, které si je určitě zamilují. Je libo čokoládový, ovocný, ananasový a nebo například kokosový koktejl? Recepty na ně naleznete v dnešním článku.

Ovoce a ovocné džusy

½ kg čerstvého ovoce (jahody, jablka, banány, broskve, meruňky, pomeranče), 800 ml vody, 2 lžíce citrónové šťávy, med na dochucení.

Ovoce rozmixujte společně s medem, přidejte citrónovou šťávu a vodu. Dobře vše promíchejte, nalijte do podlouhlých sklenic, ozdobte brčkem a deštníčkem.

Ovocný koktejl se smetanou

4 cl smetany, 2 cl pomerančového džusu, 2 cl ananasového džusu, 2 cl malinového sirupu.

Smetanu, oba ovocné džusy a malinový sirup nalijte do šejkru a pořádně protřepejte. Obsah šejkru vlijte do předem připravených sklenic naplněných ledem. Dozdobte brčkem a kousky ovoce.

Dětský punč

300 ml bezinkové nebo rybízové šťávy ( moštu ),300 ml jablečné šťávy ( moštu ), 25g mandlí, 4 lžíce rozinek, 3 až 4 celé hřebíčky, 1 skořice, kousek citrónové kůry.

Do většího hrnce nalijte obě šťávy a přidejte skořici, hrozinky, hřebíček a citrónovou kůru. Jakmile se šťáva začne vařit, tak ji odstavte. Nechte koření ještě krátce vylouhovat a poté jej z hrnce vytáhněte. Do dalšího hrnce dejte mandle a přelijte je vroucí vodou. Nechte je chvíli v horké vodě a pak přelijte studenou vodou. Poté je oloupejte. Nakonec horký punč nalijte do sklenic z varného skla a dozdobte mandlemi.

Kokosový koktejl

3 cl pomerančového džusu, 2 cl ananasového džusu, 1 cl kokosového sirupu, 1 cl smetany na šlehání, minerálka.

Šejkr naplňte pomerančovým a ananasovým džusem, kokosovým sirupem a smetanou. Vše důkladně promíchejte. Nalijte do sklenici s ledem a dolijte minerálkou.

Jahodový koktejl se zmrzlinou

500 ml mléka, 200 ml vanilkové zmrzliny 350 g jahod, 150 ml smetany.

Mléko, zmrzlinu, smetanu a na kostky nakrájené jahody vložte do mixéru a míchejte do té doby, než se koktejl zpění. Nalijte do sklenic a dozdobte čerstvou jahodou nebo lístečkem máty.

Ananasový koktejl

100 ml ananasového džusu, 200 ml jablečného moštu, špetka čerstvě mletého anýzu, lžička cukru, lžička citrónové šťávy, plátek citronu, několik lístků máty, led.

Ananasový džus, jablečný mošt a citrónovou šťávu nalijte do mixéru, přidejte kostky ledu, cukr, čerstvě mletý anýz a při malých otáčkách rozmixujte. Potom přes sítko nalijte do vysoké sklenice, ozdobte plátkem citrónu a několika lístky máty.

Čokoládový přípitek

30 g hořké čokolády,250 ml mléka nebo 18% smetany ke šlehání, cukr.

Čokoládu rozlamte na menší kousky a vložte ji do hrnečku. Zalijte mlékem nebo smetanou a pomalu za stálého míchání přiveďte k varu. Podle chuti přislaďte. Nakonec čokoládový přípitek nalijte do varných sklenic a dozdobte šlehačkou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies