Tipy na chutné předkrmy

Zavzpomínejte si na jakýkoliv slavnostní oběd, který jste absolvovali a jistě si vzpomenete, že jste jako první chod dostali předkrm. Tato miniporce má nastartovat, spolu s aperitivem, naše chuťové buňky a připravit je na další chody slavnostní tabule.

Pečivo, bagety

Recept na šunkové rolky se šlehačkou a křenem ( pro 4 osoby )

12 plátků obdelníkové dušené šunky, 250 ml smetany na šlehání, 2 lžíce jemně strouhaného křenu, cukr na dochucení, kapka octa, sůl, proužky kapie ( může být i sterilovaná ), rajče, sterikovaná okurka, petrželová nať

Jak budeme postupovat

Smetanu ušleháme do tuha, přidáme jemně nastrouhaný křen, ocet, cukr a sůl. Plátek šunky položíme na kuchyňské prkénko a potřeme ochucenou šlehačkou. Po kratší straně srolujeme do závitku a položíme vždy 3 hotové rolky na jeden talířek. Zdobíme plátkem rajčete, okurky a proužky kapie. Dozdobíme kousky petrželové natě.

Recept na předkrm z cukety na čínský způsob ( pro 4 osoby )

400 g cukety, 2 lžíce červeného oleje, sůl, 1 lžíce citrónové šťávy, půl lžičky cukru, půl lžičky vinného octa, 1 červená paprika, 50 g sterilovaných hub

Na červený olej potřebujeme – 3 lžíce oleje, 1 červenou feferonu, vinný ocet, sůl, glutasol podle chuti a 1 stroužek česneku

Jak budeme postupovat

Oloupanou cuketu nakrájíme na tenčí kolečka, osolíme a necháme odležet. Až pustí šťávu, tak ji otřeme papírovou utěrkou a prudce opečeme na pánvi, kde jsme rozehřáli červený olej. Mezitím si nahřejeme talířky a porce opečené cukety na ně položíme. Cukety lehce poprášíme cukrem a vinným octem, zakapeme citrónovou šťávou.

 

Na talířcích ozdobíme plátky sterilovaných houbiček, kolečky červené papriky a teplé podáváme. Červený olej připravíme tak, že do oleje přisypeme na drobné kostičky nakrájenou očištěnou a jadérek zbavenou feferonku a osmažíme ji. Přidáme sůl, vinný ocet, glutasol a stroužek česneku, který jsme posekali na drobné plátky. Vše chviličku spolu prohřejeme a odstavíme z ohně.

Recept na teplé sýrové minichlebíčky ( pro 4 osoby )

12 plátků šikmě řezané bagety nebo velkého rohlíku, máslo, 100 g šunky, 50 g žampiónů, 1 červená paprika, 1 tavený sýr, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce oleje, 70 g strouhaného sýra

Jak budeme postupovat

Asi 1 centimetr silné plátky bagety, které jsme řezali šikmě, lehce mažeme z jedné strany máslem. Šunku nakrájíme na nudličky a smícháme ji s taveným sýrem. Směs mažeme na bagetu, kterou dále poklademe plátky sterilovaných žampiónů a nudličkani kapie.

 

Naskládáme na olejem vytřený plech nebo zapékací misku, na každý kousek dáme hromádku strouhaného sýra. Dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 10 minut, až se sýr roztopí. Na talířku zdobíme kousky čerstvé petrželové natě a tenkými plátky pomeranče nebo manga. Může být i jablko.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies