Thúje - Hnědnutí a odumírání větví thují

Hnědnutí a odumírání větví thújí (Thuja occidentalis) je velmi častou chorobou těchto okrasných stromů. Příčiny a ochranu proti hnědnutí a odumírání větví thújí naleznete zde.
Thuja

Hnědnutí a odumírání větví thují

Hnědnutí a odumírání větví thújí je velmi častou chorobou těchto okrasných stromů. Příčiny a ochranu proti hnědnutí a odumírání větví naleznete zde.

Thúje - příznaky a příčiny hnědnutí větví thújí

Příznakově velmi podobná poškození thújí mohou způsobovat tři odlišné příčiny.
  • Velmi častou příčinou hnědnutí a zasychání konců výhonů je sucho (především na jaře, po zimě) nebo posypové soli. V tomto případě na napadených částech nejsou žádné příznaky poškození hmyzem nebo houbovou infekcí.
  • V případě napadení houbami Kabatina thujae nebo Didymascella thujina, jsou příznaky zřetelné většinou až koncem léta a na bázi odumřelých výhonů jsou zřetelné drobné černé plodničky, nebo naduřelé polštářkovité plodnice.
  • V případě, že na bázi výhonů je zřetelný vyhlodaný drobný otvor, jedná se o poškození škůdcem molovkou thujovou (Argyresthia thuiella). V tomto případě se první příznaky objevují většinou až od srpna. Podobný druh škodí také na jalovcích.

Ochrana

Túje ošetříme fungicidním přípravkem Dithane DG.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.8 Počet: 4 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies