Těstovinový salát 3x jinak

Vyzkoušejte těstovinový salát s pikantním kuřecím masem a ananasem, barevný těstovinový salát se zeleninou a nebo těstovinový salát s exotickým ovocem a surimi tyčinkami.

Těstovinový salát

Těstovinový salát s pikantním kuřecím masem a ananasem

200 g kuřecí prsíček, 500 g těstovin (dle vlastního výběru), 200 g ananasu (čerstvý, kompotovaný), 150 g strouhaného sýru, kari, pepř, pikantní mletá paprika, sůl pepř, 2 lžíce oleje

Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, okořeníme kari kořením a pikantní mletou paprikou. Zprudka orestujeme na oleji, zalijeme trochou vody, chvíli podusíme (dokud se voda z kuřecího masa nevypaří) a necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme ananas na malé kostičky. Vše smícháme s těstovinami. Dle chuti ještě přisolíme a připepříme. Nakonec posypeme strouhaným sýrem. Salát podáváme vychlazený.

Barevný těstovinový salát se zeleninou

500 g těstovin (dle vlastního výběru, vhodné jsou barevné těstoviny), 150 g šunky, 100 g eidamu, 100 g cherry rajčátek, 2 kapie, 1 salátová okurka, 1 sterilovaná kukuřice (malá), 1 sterilovaný hrášek (malý), 1 zakysaná smetana, sůl, pepř, cukr, ocet, mletá paprika

Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Rajčata, okurku, kapie, šunku a sýr nakrájíme na malé kostičky a přidáme k vychladlým těstovinám. Přidáme sterilovaný hrášek a kukuřici (bez nálevu) a vše smícháme dohromady. Zalijeme zálivkou, kterou jsme si připravili ze zakysané smetany a trochy mleté papriky. Zamícháme a ihned podáváme.

Tip.

Připravte si chutnou pikantní arašídovou zálivku. Smíchejte jogurt, chilli, araší­dovou pastu, sójovou omáčku, citrónovou šťávu, koriandr, sůl a pepř.

Těstovinový salát s exotickým ovocem a surimi tyčinkami

500 g těstovin (dle vlastního výběru), 1 balení surimi (krabích) tyčinek, 1 - 2 větší červené papriky, 2 větší pomeranče, 1 mandarinkový kompot, 150 g ananasu, 1 kysaná smetana, sůl, pepř, kari koření, strouhaný sýr

Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Krabí tyčinky připravíme podle návodu na obalu. Pomeranče oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak jako papriky, mandarinky, ananas a krabí tyčinky. Vše smícháme s vychladlými těstovinami a zalijeme zálivkou z kysané smetany, soli, pepře a kari koření. Nakonec můžeme přidat strouhaný sýr.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies