Televize v kuchyni – ano či ne?

Uvažujete, zda si do kuchyně pořídit televizi? Rozhodnutí to není jednoduché a měli byste zvážit všechna pro a proti.

Televize v kuchyni

<!-- -->

Televize do každé místnosti? Proč ne!

Pryč jsou doby, kdy televize zdobila pouze jednu místnost v domě a v určitém čase se k ní scházeli někteří členové rodiny. Vlastnit jednu televizi nebylo neobvyklé a důvodů bylo hned několik. K jednomu z důvodů patřila mimo jiné i absence konkurenčních kanálů, jež by s pravidelností působila rozepře kvůli právě vysílanému pořadu.

V současné době je výběr kanálů a nabídka pořadů skutečně obsáhlá a nelze očekávat, že se celá rodina shodne na stejném pořadu. Proto televize ve více místnostech v domě jistě nebude na překážku. Přítomnost televize v kuchyni je ale diskutabilní, a přestože je součástí relaxace, její sledování může způsobit i nemalé potíže. Můžete také brzy zjistit, že se nevejdete do svých oblíbených kalhot. Jak je to možné?

Televize snadno odvede vaši pozornost

Hlavním a nejdůležitějším úkolem televize je jednoduše odvést vaši pozornost od všeho, co zrovna děláte. Kdyby tomu bylo jinak, neměla by téměř žádný význam a mohli byste svůj drahocenný čas trávit jiným způsobem. Je tedy zřejmé, že když právě krájíte, šleháte nebo jíte, vaše myšlenky se při sledování televize soustředí na vysílaný pořad a vy se můžete zranit nebo sníst větší porci jídla.

Televizi do kuchyně byste si měli pořídit v případě, že se dokážete ovládat a pustíte si ji pouze v době pauzy mezi přípravou nebo konzumací jídla. Dokážete-li se soustředit a ovládat dokonale, není nutné televizi při vaření vypínat. Ale i v takovém případě stále hrozí nehoda, vždyť kuchyň patří k oblasti s nejvyšší úrazovostí.

Jestli jste se rozhodli si televizi do kuchyně pořídit, podívat se můžete po obyčejných CRT přenosných televizích nebo LCD panelech, které můžete postavit na dobře viditelné místo. LCD televizi si můžete také nechat zabudovat do zdi nebo do kuchyňských spotřebičů. Tato varianta je ale mnohem nákladnější, nežli zabudování do zdi. LCD si můžete rovněž nechat zabudovat do police, kterou si v případě potřeby pouze vysunete.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies