Tajemství kořenících směsí – 3.díl

V dnešním díle poodhalíme tajemství exotických kořenících směsí. Jaké ingredience nalezneme v texaské, brazilské, mexické či argentinské směsi?

Koření

Texaská směs

Texaská kořenící směs je vhodná na grilované nebo nakládané maso, klobásy a steaky. 30% směsi tvoří sůl. Dalšími složkami je drcený kmín, sušená červená paprika, sušená hořčice a sušený česnek.

Brazilská směs

Brazilskou směs tvoří z větší poloviny sůl, proto se jí také říká Brazilská sůl. Používá se při přípravě masa, luštěnin, omáček, těstovin a nebo vaječných pokrmů. Složení brazilské směsi: sůl, pepř, česnek, sušená cibule, kurkuma a zázvor.

Mexické koření

Je to ostře palčivá kořenící směs, která výborně dochutí různá pikantní jídla – z masa, zeleniny, rýže i těstovin. Koření je vhodné do fazolových jídel, plněných paprik, mletých mas, do gulášů apod. Ve směsi je obsažena paprika, chilli, cibule, nové koření, kmín, pepř černý a sůl.

Argentinské koření

Je pikantnější typ koření, který se používá na všechny druhy grilovaných mas, vynikající je zejména na grilované koleno. Složení směsi: hořčice bílá, česnek, sladká paprika, cibule, černý pepř, koriandr, petrželová nať, tymián a sůl.

Čubrica

Čubrica je nepálivá kořenící směs původem z balkánské kuchyně, hodně používaná v Bulharsku. Je vynikajícím ochucovadlem mletého masa. Čubrica se skládá z následujících přísad: paprika sladká a pálivá, pepř bílý, pepř černý, saturejka.

Gyros koření

Tato ostrá kořenící směs má svůj původ v Řecku. Je vynikající pro přípravu všech druhů mas, ryb a zeleniny, pizzy i těstovin. Ve směsi je obsažen kmín mletý, paprika, oregáno, rozmarýn a sůl.

Zaziky

Zaziky je další, tentokráte nepálivá kořenící směs, pocházející z řecké kuchyně. Koření jedinečně dochutí typický řecký salát tzatziky, lze jej použít i pro přípravu jiných zeleninových salátů a dalších pokrmů studené kuchyně. Hodí se do bramborové a hrachové polévky, do bramborových placek, pomazánek, majonéz, jogurtů či na ryby. Směs je složena z následujících přísad: česnek, kopr, cibule, sůl, glutaman sodný.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies