Tajemství kořenících směsí – 1.díl

Poodhalte společně s námi tajemství kořenících směsí. Zajímá Vás, z jakých bylinek jsou vyrobeny ty nejoblíbenější z nich?

Koření

Provensálské koření

Provensálské koření neboli Provensálská směs koření je velice oblíbená a uznávaná směs bylin. Jeho název je odvozen od francouzské oblasti Provence, kde se všechny byliny této směsi vyskytují. Je složeno z následujících bylinek: bazalka, rozmarýn, tymián, dobromysl nebo saturejka, majoránka. Používá se hlavně k ochucení dušené zeleniny, grilovaného masa, ryb a pizzy.

Houbové koření

Houbové koření je vynikajícím ochucovadlem jakkoliv tepelně upravovaného masa, ale i bezmasých pokrmů, vaječných pokrmů a těstovin. Složení houbového koření: sušené houby, drcený kmín, drcený pepř, koriandr, sušená cibule, petrželka.

Kořenící směs na zvěřinu

Tato kořenicí směs je určena speciálně k dochucení zvěřiny. Složení směsi: muškátový ořech, hřebíček, fenykl, zázvor, koriandr, skořice, mletý pepř, kurkuma.

Gurmánské koření

Pokud postrádáte směs koření pro grilovaná masa, masa na rožni nebo minutky, gurmánské koření přesně poslouží svému účelu. Gurmánské koření je složeno z následujících složek: sůl, cibule, paprika sladká i pálivá, česnek, koriandr, muškát.

Labužnické koření

Labužnické koření se hodí do bezmasých pokrmů, ale i k ochucení ryb nebo drůbeže. Tajemství labužnické směsi je ukryto v kombinaci kmínu s koriandrem, mletým pepřem, hřebíčkem, skořicí, muškátem, kardamonem a strouhanou citrónovou kůrou. Tuto směs nepoužívejte déle než týden, dlouho nevydrží a nejlepší je čerstvá.

Kořenící směs Delikatesa

Tuto kořenící směs lze použít na ryby, drůbež, telecí či vepřové maso nebo do omáčky k americkým bramborům. Směs je složena z následujících přísad: sůl, paprika, tymián, pepř, rozmarýn, cukr, sušené mléko, pažitka, česnek, sušená cibule.

Kari směs

Kari koření je vhodné do luštěnin, omáček, těstovin, vaječných pokrmů a také do přílohové zeleniny. Směs je složena z následujících druhů koření: kurkuma, kmín, česnek, kardamom, muškát, zázvor, chilli, pepř, koriandr, sůl, cukr.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies