Sviluška napadá spodní stranu listů

Rozvoj svilušek podporují vysoké teploty a nízká vzdušná vlhkost. Svilušky jsou velké 0,4 až 0,7 milimetrů. Žijí na spodní straně listů. Silněji napadené listy postupně hnědnou a předčasně zasychají.
Anturie

Jaké jsou příznaky napadení rostliny sviluškou

Svilušky jsou velké 0,4 až 0,7 milimetrů. Žijí na spodní straně listů. Následkem sání svilušek jsou listy na lícní straně drobně skvrnité a postupně nabývají světlejšího, stříbřitého nebo bronzovitého zbarvení. Na napadených rostlinách se na spodní straně listů a vrcholech výhonů objeví jemné pavučiny. Silněji napadené listy postupně hnědnou a předčasně zasychají. Svilušky se živí listy mnoha druhů rostlin.

Více o živočišných škůdcích v článku ZDE

Chemická ochrana rostlin proti sviluškám

Pokud je napadení rostliny sviluškou závažné a je na rozsáhlé ploše, postříkejte rostlinu organofosfátovým insekticidem, například FRUTAPONEM 7 E.

Biologická ochrana rostlin proti sviluškám

Rozvoj svilušek podporují vysoké teploty a nízká vzdušná vlhkost. Rostlinu často rosíme. Tak se svilušky přestanou rozmnožovat a brzy zahynou. Také si lze ve specializované prodejně pořídit dravé roztoče, které svilušky zahubí. Ti jsou zasíláni na fazolových listech, které pak celé nebo po malých kouscích klademe na napadenou rostlinu.

Druhy svilušek

  • Sviluška ovocná
  • Sviluška chmelová
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies