Švestková marmeláda s ořechy

Máte rádi švestky? Nyní je ideální čas, kdy si můžete švestky koupit a zavařit. Ze švestek si také můžete připravit výbornou švestkovou marmeládu s vlašskými ořechy. Uvidíte jak budete rádi, když na švestky dostanete chuť a budete je mít zrovna při ruce.

Švestka

Švestková marmeláda s ořechy

Máte rádi švestky? Nyní je ideální čas, kdy si můžete švestky koupit a zavařit. Uvidíte jak budete rádi, když v zimě na švestky dostanete chuť a budete je mít zrovna při ruce. Ze švestek si také můžete připravit výbornou švestkovou marmeládu s vlašskými ořechy.

Co budeme potřebovat k přípravě švestkové marmelády s ořechy

1 kilogram vypeckovaných švestek, 1 kilogram želírovacího cukru, šťáva z 1 citrónu, 5 centimetrů celé skořice, 100 gramů vlašských ořechů.

 

Švestková marmeláda s ořechy – postup přípravy

Švestky omyjeme, poté je umeleme nebo rozmixujeme, smícháme s cukrem, přidáme citrónovou šťávu a skořici. Tuto směs vaříme přibližně 5 až 8 minut. Snadný nákup vlašských ořechů.

Vlašské ořechy spaříme horkou vodou, zbavíme hnědé slupky, nadrobno nasekáme a vmícháme do horké marmelády. Sklenice naplněné švestkovou marmeládou dobře utěsníme a necháme vychladnout. Dobré chutnání.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.3 Počet: 4 Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies