Sušení ovoce má svá pravidla

Chcete si na zimu nasušit ovoce a nevíte jak na to? Poradíme vám. Zde naleznete návod jak správně sušit jablka, hrušky, švestky, broskve a meruňky. Veškeré ovoce před sušením důkladně umyjeme...

Ovoce na talíři

Sušení jablek

Jablka dobře umyjeme, usušíme, oloupeme, vykrajovačem odstraníme jádřince a nakrájíme na kolečka. Aby nám jablka nezhnědla, kolečka ihned dáváme na 1 minutu do vody se solí (na 1 litr vody přidáme 1 lžičku soli). Jablka sušíme v sušičce přibližně 6 až 8 hodin, záleží na tom, jak jsou plátky jablek hrubé.

 

Hrušky a jejich sušení

Umyté a oloupané hrušky nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jádřince. Do 1 litru vody dáme 1 lžíci octa, poté vložíme čtvrtky hrušek, aby nám nezhnědly. Na mřížkách sušičky pokrytých plátnem sušíme čtvrtky hrušek řeznou plochou směrem vzhůru přibližně 6 až 8 hodin.

 

 

Sušení švestek, meruněk a broskví

Veškeré ovoce důkladně omyjeme, osušíme a poté rozpůlíme, vypeckujeme položíme na sušící mřížku vždy řeznou plochou směrem vzhůru. Sušíme v sušičce přibližně 8 hodin.
 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.7 Počet: 12 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies