Stylové tapety a fólie na zeď

Oživte interiér za pomoci tapet a nebo stylových samolepících fólií. Poradíme Vám, jak na to.

Samolepící fólie vypadají v interiéru efektně

Dejte pokoji novou, barevnější tvář za pomoci tapet

Pokud se rozhodujete, zda-li pokoj vymalovat primalexem a nebo jej vytapetovat, rozhodně pouvažujte více nad druhou možností. Tapety jsou nejen stylové, navíc také skryjí drobné nerovnosti, jsou odolné a také se dají jednoduše odstranit, případně přetřít již výše zmiňovaným primalexem.

Stylové tapety do vašeho interiéru

Současný trh nabízí nepřeberné množství různých druhů a vzorů tapet, které jsou určeny k dekoraci (papírové tapety, vinylové tapety , textilní tapety, samolepící tapety). Pro tapetování stěn v interiéru jsou nejlepší tapety papírové a také vinylové.

Pokud chcete, aby byl Váš interiér opravdu stylový, zkuste použít v interiéru více druhů tapet (například dva různé vzory tapet v jednom pokoji). Při výběru vhodného vzoru berte ohled na celkové řešení interiéru. Může se totiž snadno stát, že bude interiér vypadat „přeplácaně". Vzor by měl ladit nejen s nábytkem a dekoracemi, ale také s podlahovou krytinou (kobercem, dlažbou, plovoucí podlahou).

Tip

Trendem jsou tapety v pastelových barvách! Kombinace pastelově oranžové a žluté, zelené a okrové, vínově červené a pískové či modré se žlutou, mohou být správnou volbou. Všechny výše uvedené barevné kombinace lze kombinovat s tmavým podkladem (například čokoládově hnědým kobercem).

Žhavým trendem jsou také tapety s plastickým vzorem! Kapky stékající po stěně dolů, stylové vlny a nebo strom vyrůstající jakoby ze stěny.... Ano, takové vzory tapet současný trh nabízí.

Nedoporučujeme

Vyhněte se tapetám ve velmi pestrých odstínech a bohatých vzorech (čtverce, puntíky, pruhy). Tyto tapety sice na první pohled vypadají hezky, ovšem po nalepení na větší plochu na nikoho nezapůsobí, spíše budou působit odpudivě.

Buďte IN a pořiďte si samolepící fólie na zeď

Pokud jste se rozhodli, že raději pouze pokoj vymalujete a pouvažujete, jak dát pokoji modernější tvář jinak, než tapetováním, máme pro vás další tip.

Vyzkoušejte takzvané samolepící fólie na zeď, kterými jednobarevnou „nudnou" stěnu rázem proměníte v moderní „kousek". Samolepící fólie lze zakoupit v mnoha barevných provedeních  a velikostech (kruhy, čtverce, postavy, květiny, listy...atd.). Stačí pouze vybrat si vhodný vzor, odstranit ochranou fólii a nalepit na zeď. Hotovo!

Tip

Milovníci přírody si mohou snadno během chvilky z pokoje vykouzlit například les a nebo rozkvetlou louku.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies