Stylové obložení stěn

Nevíte, čím obložit stěny, aby vypadaly stylově? Nechte se inspirovat aktuálními trendy v oblasti obkladů. Je libo dřevo, kámen a nebo například 3D panel?

Obklady stěn dodají interiéru šmrnc.

Proč stěny "obléci" do obkladů

  • Obklady působí jako izolace a díky tomu brání únikům tepla.
  • Obkladové panely snižují hlučnost a také ozvěnu v interiéru.
  • Obklady jsou schopny zakrýt křivé zdi i popraskanou omítku.
  • Obkladové panely nejsou náročné na montáž ani stav podkladu (bohatě stačí suchý a zpevněný podklad).

Dřevěné palubky v novém kabátě

Klasikou v interiérech jsou již dlouhá léta dřevěné palubky, které všedně vypadající bílé stěny ozvláštňovaly a ozvláštňují dodnes. Doba pokročila a na trhu jsou nyní k dostání také odlehčené obklady v dřevěném designu, navíc v mnoha provedeních a odstínech tuzemských i exotických dřevin. Snadno tak můžete například doladit vzor obkladu stěny se vzorem podlahy. Cena za metr čtvereční se obvykle pohybuje od 1500 korun výše. Zvolíte-li obklady z imitace dřeva, jsou pořizovací náklady mnohem menší. Jejich cena se pohybuje od 100 korun výše za metr čtvereční.

Obklady stěn dodají interiéru šmrnc. (Foto:apartmentsinteriordesign.com)

Kamenné obklady dodají interiéru industriální charakter

Nejen v loftových bytech jsou v poslední době žádané obklady z kamene, případně jeho imitace. Lze jimi obložit část, jednu i více stěn a nebo například ozvláštnit schodiště. Interiér tak může získat žádaný industriální charakter. Zajímavě v interiéru vypadají také cihlové obklady a nebo jejich imitace.

Obklady stěn dodají interiéru šmrnc. (Foto: ozzum.com)

3D panely – moderní a žádané

Další možností stylového obložení stěn je s pomocí takzvaných 3D panelů. K dostání jsou v mnoha barevných i materiálových provedeních, včetně kombinace matu a lesku, případně plastické povrchové úpravy. Dáte-li panel na stěnu naproti oknu, dopadající sluneční paprsky se postarají o zdůraznění 3D efektu. Vzhledem k tomu, že se jedná o výrazný prvek v interiéru, důkladně si předem rozmyslete jeho umístění. V tomto případě platí, že méně, je někdy více…

Obklady stěn dodají interiéru šmrnc. (Foto: http://homedecortrend.net)

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.0 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies