Stylová zahrada s nádechem venkova – 1.díl

Pro milovníky pohody venkovského stylu života přinášíme zajímavé tipy, jak si vytvořit zahradu ve venkovském stylu. Nechte se inspirovat krásou, jednoduchostí a vzdušností.
Vyvýšený záhon

Veselý venkovský záhonek

Vyhraďte si na zahrádce koutek, na kterém vysadíte více různých druhů květin tak, aby rostly spíše chaoticky než spořádaně. Čím více barev, tím lépe. Můžete si také vytvořit vyvýšený zahradní záhonek. Vyvýšený záhon je nejen estetickou záležitostí, ale má i praktické využití, zejména pro starší pěstitele trpící na problémy s páteří. Jako základ můžete použít starý dřevěný vozík, trakař či cokoliv jiného, co vás napadne.

Nezapomeňte na zahradního trpaslíka

Zahradní trpaslíky známe snad všichni a mnohým z nás zdobí zahrádku. Proto bychom ani při řešení zahrádky ve venkovském stylu na ně neměli zapomenout. Kdo jiný by nám jinak naši zahrádku hlídal?

Vřesoviště ve venkovské zahradě

Vřesoviště je napodobeninou volné přírody, proto se jí nechejte inspirovat. Vyžaduje zvláštní umístění, nejlépe v blízkostí zídek a svahů, v lehkém polostínu. Na podzim, kdy většina květin a stromů osychá, vřesoviště naopak vzkvétá.

Založte si kompost pro výživu rostlinek na vaši zahradě

Dalším typickým, ale také velmi praktickým prvkem nejen venkovských zahrad, bývá kompost. Kompost bývá většinou umístěn na konci zahrádky, kde je stín a nepřekáží. Ideální je místo pod stromem. Organický odpad neboli bioodpad zahrnuje listí, větve, zahradní odpad, zbytky zeleniny, ovoce apod.

Zahradní krb - pro příjemné večerní posezení

Zahradní krby jsou ideálním řešením větších zahrad. Můžete si vytvořit příjemné zahradní posezení, které doplníte zahradním krbem a poté se už můžete těšit na večery se svými přáteli.

Venkovská zahrada potřebuje svou volnost

Základním pravidlem u tvorby venkovských zahrad, by měla být volnost. Nesnažte se vaši zahradu „přeplácat“ vším možným, raději dbejte na detaily a celkovou vzdušnost. Jak se říká „ V jednoduchosti je síla“.

Praktický ovocný sad

Co by to bylo za venkovskou zahradu, kdybychom tam neměli žádný strom, a to nejlépe ovocný. Venkovské zahrady jsou nejen o estetice, ale také o praktičnosti. Jablka, hrušky, švestky...tyto mňamky si můžete na své zahrádce pěstovat a přitom si užívat příjemný slunečný den v jejich stínu.

Další rady z rubriky Moderní zahrada:

Zahradní jezírka – jak na ně
Bazény – v čem se koupat
Pergola chrání proti slunci
Houpací sítě a křesla
Kameny v zahradě
Zahradní vřesoviště
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies