Střední zahradnická škola - škola pro zahradníky

Střední zahradnická škola je jednou z třiceti škol, které se zapojily v rámci Evropských sociálních fondů do projektu Pilot S. Cílem školy je připravit absolventy tak, aby mohli co nejdříve uplatnit své znalosti v praxi. Více naleznete zde.
Střední zahradnická škola v Ostravě

Střední zahradnická škola - škola pro zahradníky

Střední zahradnická škola je jednou z třiceti škol, které se zapojily v rámci Evropských sociálních fondů do projektu Pilot S. Na projektu se také podílí Národní ústav odborného vzdělání a Ministerstvo školství. Cílem projektu Pilot S je vytvořit vzdělávací programy pro obor zahradnictví, které budou vzorem i pro ostatní školy tohoto zaměření.

Profil absolventa střední zahradnické školy

Absolvent má po úspěšném ukončení studia uplatnění v odpovědných funkcích v zahradnických podnicích nebo ve vedení soukromé zahradnické firmy. Je připraven pro výkon prací v oblasti ochrany a tvorby životního prostředí. Má být obecně úspěšný v prostředí tržní ekonomiky ČR i v podmínkách EU, což znamená, že by měl být adaptabilní, zdravě ctižádostivý, musí umět pracovat s informacemi všeho druhu, škola ho naučí ovládat osobní počítač a alespoň jeden cizí jazyk.

Odborné předměty pro „zahradníky”

Na zahradnické škole se vyučuje mnoha odborným předmětům, např. květinářství, zelinářství, ovocnářství, sadovnictví, ekologii, učí se zde také předmět tvorba krajiny a mnoho dalších, jejichž cílem je žákům poskytnout co nejvíce informací v daném předmětu.

Praktická výuka v zahradnictví

Praktická výuka probíhá na školním zahradnictví. Cílem praxe je naučit žáky co nejvíce odborných znalostí, které se komplexně probírají ve škole, a tím je připravit na reálný život v zahradnickém oboru.

Cíl zahradnické školy

Střední zahradnická škola vytvořila s týmem svých pedagogů možnosti, které vycházejí z kurikulárních referencí a změny koncepce předmětů. Cílem školy je, aby se absolventi neučili jen pro školu a známky, ale hlavně pro reálný život.

Aktivity zahradnické školy

Střední zahradnická škola se také podílí na mnoha mimoškolních činnostech. Pořádá pro své žáky zájmové kroužky, výstavy a prezenční akce, semináře, přednášky, kurzy a také se zapojuje do mezinárodní spolupráce.


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies