Stavba zimní zahrady

Zimní zahrada vám umožní pěstování exotických rostlin, je skvělým místem pro oddechové aktivity celé rodiny a i když jsme chráněni před rozmary počasí, máme v tomto případě přírodu na dosah.

zimní zahrada

 

Jak ji chcete využívat - celoročně nebo jen jako skleník pro chladné měsíce roku?

 

Totiž podle způsobu jejího využití je nutné vybrat konkrétní tepelný režim. Také se tomu přizpůsobuje následná stavba zimní zahrady, jakým způsobem bude zasklená, odvíjí se od toho i ventilační systém, vytápění i stínící technika. Pokud chcete být se zimní zahradou spokojení, především musíte zajistit správné klima, kterého dosáhnete pomocí vhodné stínící techniky a větracího systému.

 

Stavba - kdy má začít?

 

Ideální čas pro vybudování zimní zahrady je stejný, jako pro stavbu vašeho domu. Nejlepší prostě je postavit dům i zimní zahradu najednou. Konstrukce zimní zahrady se může přizpůsobit vzhledu domu a další výhodou je stavební připravenost. Základový pas, rozvody, instalace, úprava podlahy - to vše se děje zároveň se stavbou domu.

 

Pokud jste to již propásli, nic se neděje. Akorát se vám to více prodraží. Také hrozí více komplikací, z nichž nejčastější je právě kotvení k domu. Jestliže se rozhodnete pro stavbu zimní zahrady později, připravte se se na to, že budete muset obětovat některé stromy, keře a další rostlinky, které leží na plánovaném místě realizace.

 

Druhy materiálu

 

Nejčastější materiál, ze kterého se vyrábějí konstrukce zimních zahrad, je dřevo a hliník. V případě dřeva se použijí lepené hranoly z borovice, smrku či dubu. Dnes už je dřevo ošetřeno odolnou povrchovou úpravou, tudíž nevyžaduje tolik péče. Hliník je trvanlivější a pevnější materiál, který můžete ještě více zpevnit pomocí ocelové výztuže. Také se vyrábějí plastové konstrukce a ty se také zpevňují ocelovými profily. Plastová konstrukce je vhodná především tam, kde očekáváme větší míru vlhkosti.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies