ReceptyRecepty

Soutěžní recept - Nejlepší kuřecí křidýlka

Paní Jana Vítovcová z Plzně Vám poradí, jak připravit ty nejlepší kuřecí křidýlka.

Kuřecí křidýlka (Foto: Jana Vítovcová)
Kuřecí křidýlka (Foto: Jana Vítovcová)

Nejlepší kuřecí křidýlka

12 kuřecích křídel

Marináda:

4 polévkové lžíce medu

2 polévkové lžíce octa (vinný nebo jablečný)

4 polévkové lžíce sojové omáčky

4 polévkové lžíce bílého vína

1 čajová lžíce mletého zázvoru

6 stroužků prolisovaného česneku

6 polévkových lžic vývaru

Jak budeme postupovat

Křídla naložíme do marinády a po hodině obrátíme. Marinujeme alespoň 4 hodiny, nejlépe však přes noc. Během pečení kuřecí křídla potíráme zbylou marinádou. Křídýlka jsou hotová, když maso změkne a kůže zčervená a je křupavá. Podle chuti dosolíme.

Recept nám zaslala paní Jana Vítovcová z Plzně

Další soutěžní recepty naleznete ZDE≥

Více informací o soutěži Pošli recept a vyhraj kuchařku, se dozvíte ZDE>

Souvisejicí články

Zobrazeno: 6307 × 04.08.2009

Comments Diskuze