Somálská kočka má divokou povahu

Somálská kočka patří k tomu druhu koček, které vynikají svou nespoutanou povahou a individualitou, která vyžaduje neustálou pozornost a aktivitu. Pokud toužíte po klidu, pak její společnost rozhodně nehledejte.

Somali

Kořeny somálské kočky

Historie a šlechtění somálských koček spadá do šedesátých let dvacátého století do Ameriky, kdy se zkřížila zřejmě s kočkou habešskou.

Somálská kočka je elegantní

O somálské kočce můžeme říct, že je elegantní (ostatně, stejně jako může lehce být i její majitelka), má svalnaté a tvárné tělo. Hlava je široká, mírně prohnutá s ušima široce položenýma. Barevné variace somálské kočky jsou pestré. Zbarvení přechází od černé, hnědočervené (skořicové), ocelově modré až po plavou barvu.

Somálská kočka má nespoutaný temperament

Somálkám nebude vyhovovat vaše nečinnost, naopak bude vždy ve vaší přítomnosti vyžadovat zvýšený zájem. Jedná se o živější kočku, která je zvídavá, nespoutaná a temperamentní. Somálským kočkám totiž nikdy nic neunikne a potřebují být u každé vaší činnosti. Bude velmi vděčná, budete-li si s ní denně hrát, popřípadě jí pořídíte další kočku. Ostatně se dokonce dobře snese i se psem. Pokud se nebudete somálské kočce dostatečně věnovat, bude se trápit a trpět sociální depresí.

Péče o srst somálské kočky nevyžaduje zvláštní péči

Srst somálských koček je polodlouhá, ačkoliv se na výstavách řadí do kategorie koček krátkosrstých. Jejich hebká srst nevyžaduje zvláštní péči, stačí ji jen občas vykartáčovat.

 

Somálská kočka si potřebuje hrát

Somálské kočky jsou temperamentní a proto budou neustále něco vymýšlet. Ideální bude, když jim pořídíte nebo vyrobíte kočičí hračky, které pro ni budou zdrojem zábavy a aktivity. Pamatujte však na to, že jakékoliv hračky vás nenahradí. O to více toto pravidlo platí u dětí.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies