Solární osvětlení v zahradě

V dnešním článku si povíme více o solárním osvětlení. Je vhodné do moderní zahrady? Jaké solární osvětlení je nejvhodnější? Co současný trh nabízí?

Solární osvětlení

Součastný trend? Solární osvětlení!

Pro nově založené i vzrostlé zahrady jsou v současné době velkým trendem solární světla, která fungují bez zdroje elektřiny. Zkrátka je stačí nechat přes den „dobít" na sluníčku a po setmění vydrží až 6 hodin svítit. Nečekejte ovšem od solárních světel žádné zázraky, slouží spíše k dekoraci. Světlo vydávané solárními lampami spíše připomíná signalizační body, o tom, že by výrazně vyzařovaly světlo do dálky nemůže být vůbec řeč.

Pokud chcete efektně a hlavně účelně osvětlit zahradu, je vhodné použití jiného typu osvětlení (například osvětlení zabudované v zemi, k jeho provozu je ovšem zapotřebí elektřiny).

Magazín Chovatelka.cz doporučuje České elektro

www.ceske-elektro.cz

 

Využití solárního osvětlení v moderní zahradě

Solární osvětlení je nejvhodnější pro zvýraznění zahradních cestiček, vodních ploch a nebo také schodů směřujících do domu. Osvětlení sice není intenzivní, ovšem k tomuto účelu je ideální. Zejména neočekávané a neosvětlené schody či vodní plochy  mohou být v některých případech až životu nebezpečné.

Jaké solární osvětlení koupit?


Na trhu si můžete vybrat z opravdu velké škály různých druhů solárních lam a lampiček. Při koupi se zajímejte zejména o rozsah osvětlení, dobu svítivosti a také odolnost. Solární lampy se dají zakoupit v několika variantách.

Můžete si vybrat od klasických „bludičkovských" světýlek, které se dají jednoduše zapíchnout do země, až po solární lampy, které jsou schopny osvítit přiměřeným světlem vchodové dveře (takové solární lampy jsou vhodné na zavěšení).

Trendem se v současné době stává také osvětlení bazénů. Ty můžete jednoduše osvítit za pomoci speciálních solárních lamp, které plavou na vodě.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies