Snowshoe – povedený kříženec

Plemeno Snowshoe vzniklo křížením dvoubarevných Amerických krátkosrstých koček se Siamskými kocoury. Charakteristickou zvláštností tohoto plemene jsou čtyři bílé tlapky, bílý proužek na čumáku a také bílá skvrna na hrudi.

Snowshoe

Všeobecně o tomto kočičím plemenu

Toto plemeno se poprvé zrodilo v 60. letech 20. století díky chovatelce Dorothy Hinds-Daugherty z Philadelphie, v jejíž vrhu se objevila tři siamská koťata s odznaky po těle a bílými tlapkami. Snowshoe pak vznikla křížením siamského kocoura s bílými tlapkami a americké krátkosté kočky. Paní Hinds-Daugherty pracovala na  rozvoji tohoto plemene několik let, poté předala žezlo Vikki Olander z Norfolku, která jako první sepsala standard plemene a zasloužila se o jeho povědomí na veřejnosti. Plemeno je uznáno organizacemi FIFe, CFA, CFF, ACFA, GCCF, LOOF a TICA.

Snowshoe - povaha

Snowshoe jsou označovány za velmi inteligentní a přátelské kočky. Jsou přítulné, temperamentní, málo hlučné a velmi fixované na své majitele. Velmi dobře se snáší s ostatními kočkami i psy. Jsou také dobrými kamarády pro děti.

Snowshoe - srst

Srst je krátká, hladká, velmi jemná, lesklá a pevně přiléhající. Má být bez podsady. Barevné variety vychází z klasických siamek a jsou to seal, blue, chocolate a lilac point. Mláďata se rodí bílá a jejich zbarvení se projeví během 1 až 3 týdnů. Co se týče bílé skvrnitosti, rozlišujeme několik typů podle množství a rozmístění bílé barvy - bicolor, van, harlekýn a mitted.

Péče o srst

Péče o srst není náročná, postačí jednou týdně vykartáčovat a pro zvýraznění lesku přetřít semišovým hadříkem. Srst vyžaduje větší péči v době línání.

Snowshoe - základní údaje

Výška:

Snowshoe je středně velké plemeno.

Váha:

Váha této kočky se pohybuje v rozmezí od 2,5 do 5,5 kilogramů.

Tělo:

Tělo je svalnaté a středně dlouhé.

Nohy:

Nohy jsou úměrné k tělu, zakončené oválnými tlapkami. Zadní nohy by měly být lehce vyšší než přední.

Tlapy:

Tlapy jsou středně velké, kulaté, všechny čtyři musí mít bílé „ponožky".

Hlava:

Klínovitá, ve tvaru trojúhelníku, s výrazným zlomem nosu.

Krk:

Krk je středně dlouhý, odpovídající celkové postavě.

Uši:

Uši jsou středně velké, mají lehce kulatou špičku. Jsou nasazené široce a směřují dopředu.

Oči:

Oči jsou velké a mají tvar lískového oříšku. Oči mají jasně modrou, jiskřivou barvu, která je kontrastem k barvě odznaků.

Ocas:

Ocas je hustě osrstěný a silný, ke konci se sbíhá ve zřetelnou špičku. Má být tak dlouhý, aby při ohnutí zpět k hlavě dosahoval k lopatce.

Donský sphynx - bezsrsté plemeno z Ruska

Perská kočka

Sphynx kočka

Siamská kočka (Siamese cat)

Thajská kočka je učenlivá

Britská kočka

Tiffany kočka

Singapurská kočka

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies